• Home
  • Misja Kristoffer Rasmussen

Misja Kristoffer Rasmussen

Kunstindeks Frederikssund

misja-kristoffer-rasmussen-med-to-gange-hund

Misja Kristoffer Rasmussen med to gange hund – skulpturen kan ses i Ølsted Skulpturpark. Foto, Misja K. Rasmussens hjemmeside.

Erasmus Misja Kristoffer Rasmussen, født 1971 i København, vokset op i Ølsted, har uddannet sig som skulptør og billedkunstner i Italien og USA, men lagde ud med et ophold på Kunsthøjskolen Thorstedlund i 1995.

Misja Kristoffer Rasmussen arbejder figurativt og har slået sine folder mange steder, ikke mindst i jyske Ølgod som i årrække har dyrket skulptur-kunsten, og nordsjællandske Ølsted hvor der i haven omkring kroen – på kunstnerens initiativ – er opstået en skulpturpark.

I 2004 deltog Misja Kristoffer Rasmussen i udstillingen Kvinde – Mand i Rebekkassalen på Jægerspris Slot, hvor Misja stod for mændene og medudstilleren, maleren Birger Severin stod for kvinderne.

Misja Kristoffer Rasmussen har udstillet tre gange i regi af Frederikssund Kunstforening.

Første gang i 2005 i en skulpturudstilling på plænen ved Kulturhuset Elværket i juni i samarbejde med Kulturhuset Elværket med 16 værker af seks billedhuggere som foruden Misja var Stine Ring Hansen, Steffen Lund, Steffen Lüttge, Steen Overgaard Madsen og Lars Skov Nielsen.

Anden gang i 2009 i en skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum hvor foreningen og museet havde indbudt 12 billedhuggere til at udstille – otte som var repræsenteret med skulpturer i det offentlige, og fire gæster heriblandt Misja.

Tredje gang var året efter hvor han deltog i årets Kunst som gaveudstilling i Langes Magasin.

I opvækstbyen Ølsted (hvor hans mor stadig bor) har Misja Kristoffer Rasmussen i 2015 taget initiativ til en skulpturpark med fra begyndelsen alene hans værker i haven ved Ølsted Kro. I august 2016 var der en snes skulpturer i parken og enkelte inde på kroen.

Kilder, link og litteratur

Misja-folder, udateret.

Kvinde – Mand, udstilling i Rebekkasalen på Jægerspris Slot 2004 -se folder.

Ølsted Skulpturpark, prospekt, cirka 2016

Ølsted får permanent skulpturpark, Frederiksborg Amts Avis 9. august 2016.