Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Ib Geertsen

Ib Geertsen 2004 Ane Geertsen

Ib Geertsen på Grønningen 2004. Foto Ane Geertsen.

Ib Geertsen, 1919-2009, maler, grafiker, billedhugger og farvearkitekt.

Ib Geertsen debuterede som autodidakt på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1940, i 1947 var han medstifter af sammenslutningen Linien II og medudstiller der i 1948, og fra 1972 var han medlem af Grønningen. Han begyndte som naturalist, men efter en spontan periode blev hans udtryksform strammere, og han arbejdede siden med den rene, konkrete kunst hvor linjer, former, rene farve og bevægelse er indholdet.

De rene farver brugte Geertsen også ved farvesætninger af arkitektur – blandt andet Næstved Centralsygehus, Aalborg Sygehus Syd og Nord og Københavns Universitets Geocenter samt to højhusgavle i Brøndby. Han har desuden arbejdet med serigrafi og skrevet flere bøger om grønlandsk kunst. Dråben, en kombination af en cirkel og et kvadrat, har været Geertsens særkende i dansk kunst, og han er også særlig kendt for sine mobiler blandt andet som udsmykning i Udenrigsministeriet og på Statens Museum for Kunst.

Ib Geertsen er repræsenteret på flere danske museer og havde flere tillidshverv. Han fik Eckersbergs Medalje i 1978 og Thorvaldsens Medalje i 1991. Han var æresmedlem af Akademiet for de Skønne Kunster og modtog Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Ib Geertsen udstillede i 1992 hos Frederikssund Kunstforening hvor han deltog med malerier, serigrafier og tre af sine kendte mobiler. Se brochure.

Ib Geertsen deltog i 2005 i Frederikssund Kunstforenings 60års jubilæumsudstilling sammen med cirka 30 andre kunstnere – lokale og udefra kommende. Han viste her tre serigrafier og mobilen Tegning i luft.

Ib Geertsen er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med syv serigrafiske tryk fra 1986. Foto Flemming Bülow.






Kilder, link og litteratur

Ib Geertsen hos Den Store Danske.

Portræt af Ib Geertsen, Lene Roed Olesen, KunstOnline.dk, 2004 med mange illustrationer af mobiler.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse