Kunsten i Frederikssund
Frederikssund i Kunsten

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

I Kunstindeks Frederikssund finder man beskrivelser af billedkunsten og dens kunstnere inden for Frederikssund Kommunes område.

Kriterierne er at kunsten er offentlig tilgængelig, eller at den kan ses hvis man beder sig inden for i institutioner eller virksomheder. Indekset omfatter også kunst hvor kunstnerne har hentet motivet i Frederikssund. Derudover indeholder indekset artikler om kunstforeninger og kunstnersammenslutninger, institutioner og steder m.v.

Billedkunsten er i indekset betragtet i sin bredeste form og omfatter fx også udsmykning, landart og kunsthåndværk.

Kunstindeks Frederikssund rummer allerede artikler om et stort antal kunstnere og kunstværker m.v., men indekset er stadig under udbygning. Der forekommer ufærdige artikler og artikler under redigering som er gjort tilgængelige for at kunstnerne og andre kan læse med og bidrage med oplysninger.

Oplysninger om kunst og kunstnere er meget velkommen.

Oplysningerne i Kunstindeks Frederikssund stammer dels fra hjemmesider, dels fra litteratur og artikelsamlinger og dels fra kontakt med kunstnerne eller familie eller andre med kendskab til kunsten/kunstneren.

Hjemmesider, litteratur og artikler er angivet i et særligt afsnit i hver artikel. Fotografierne i artiklerne er fundet på samme vis, og fotograf og/eller kilde er anført ved fotografierne. Der er givet generel tilladelse til at bruge fotos fra gravsted.dk og KØS Værker i det offentlige rum (UKID).

Kunstindeks Frederikssund er etableret i 2014 af Morten Ledet i samarbejde med Kulturrådet i Frederikssund, KUF.

Redaktør Morten Ledet

Roskildevej 49, 3600 Frederikssund, 47 31 55 21, susette@mail.tele.dk

Modtager af Frederikssund Kommunes Kulturpris 2020.