Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Charlotte Basse

Charlotte Basse - hjemmeside

Charlotte Basse, hjemmeside.

Charlotte Basse, skulptør, født i Odense 1953, uddannet fra Skolen For Brugskunst (keramik/glas) 1979 og videreuddannet hos reliefkunstner Tore Garde, hos maler Ulrik Merholz, Tyskland 1988-1989, hos maler Ulrik Hoff 1997-1999 og 2006-2007, hos billedhugger Chanette Brøndsted 1993-1995 og hos tegner Helmut Diehl, Tyskland 1999-2002. Charlotte Basse bor i Lyngby ved København.

Charlotte Basse: “Jeg arbejder med skulpturer i stentøj. Overfladen er rustik og fremstår som et forvitret stykke ler gravet op ude i naturen. Værkerne ligesom gror ud af egen kraft til frodige, groteske kvinder og mænd, sneglehuse og andre organiske inspirerede former.”

“Mine menneskeskulpturer er inspireret af min interesse for både at tegne og modellere efter nøgenmodel, croquis. I mine skulpturer laver jeg groteske mænd/kvinder der hele tiden er i bevægelse, alene eller sammen, som to der kæmper, danser eller snor sig ud og ind af fx en rusten jernramme.”

“Da menneskets to ben, både de graciøse og dem der er bombastiske, altid har fascineret mig som form, starter jeg med at modellere benene. Så kommer underkroppen på, og allerede nu vrider og drejer jeg de hule figurer for at få så naturlige bevægelser ind i figurerne som muligt. Denne fase skal gå stærkt, for hvis delene er for tørre, knækker de fra hinanden, og figurerne kommer til at ’bevæge’ sig unaturligt. Hvis jeg arbejder på en gruppe af figurer der som færdig skulptur skal indgå i en metalramme, bruger jeg en træramme til at støtte de våde figurerne i mens jeg stadig arbejder på dem. Efter figurerne er helt tørre, brændes de ved 900 grader, inden de ’patineres’ med manganoxyd og brændes ved cirka 1260 grader.”

Charlotte Basse er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med to ‘krukker’.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse