Fjordkunstnerne

Kunstindeks Frederikssund

Skilt og flag Åbne Atelierdøre

Fotos fra Fjordkunst.dk.

Den lokale kunstnersammenslutning Fjordkunstnerne blev stiftet 2009. Det formelle navn er Fjordkunst.dk – som også er navnet på foreningens hjemmeside. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Frederikssund Kommunes udøvende kunstnere og varetage deres interesser, primært gennem en hjemmeside og arrangementer og udstillinger.

Man kan blive medlem af Fjordkunstnerne hvis man som udøver af konkret visuel kunst eller kunsthåndværk bor eller har værksted, atelier eller galleri i Frederikssund Kommune. Årskontingentet var i 2015 400 kroner.

Kilder, link og litteratur

Fjordkunst.dk.

Kunstnersammenslutningen Fjordkunstnernes historie

2017: I begyndelsen af året lejede Fjordkunstnerne et ledigt butikslokale i gågaden i Frederikssund og afholdt flere korte udstillinger hvor flere grupper af medlemmer udstillede.

2015: Fire Fjordkunstnere holder den 3o. maj åbne atelierdøre på to adresser – hos Maiken Hejnfelt i Frederikssund med Birgit Langborg som gæst og hos Helle Borg Hansen i Skuldelev med Uls Præstholm Schwabe som gæst.
Ti fjordkunstnere illustrerer bogen 12 noveller – Fortællinger fra hverdagen anno 2115 af Frederikssund Klimaforening.

2014:

2013: Åbne Atelierdøre 1.-2. juni med 48 deltagere. Søndagen forinden var der åbnet en udstilling i Elværket i Frederikssund med små værker frembragt til lejligheden af deltagerne. Også her blev udgivet en folder.

Åbne Atelierdøre 2013

2012:  Åbne Atelierdøre…

2011: Åbne Atelierdøre  28.-29. maj med 52 deltagere. Også her blev udgivet en folder.

2010: Åbne Atelierdøre 8.-9. maj med 50 deltagere. Også her blev udgivet en folder.

2008-09: Initiativet til Fjordkunst-sammenslutningen blev taget i 2008 af Helle Borg Hansen, Skuldelev, og Mille-Maj Egbo, Jægerspris, samt blandt andre Inge Prier og Maiken Heinfelt. Der blev holdt indledende møde i Rejsestalden i Jægerspris den 22. november 2008 og den 18. januar 2009 med henholdsvis 30 og 5o deltagere. Den stiftende generalforsamling blev afholdt den 15. marts med 5o deltagere. På det tidspunkt var der cirka 70 medlemmer, så det gik stærkt. Foreningen valgte sin første bestyrelse med de to førstnævnte initiativtagere som henholdsvis formand og næstformand.

Et andet initiativ som holdt ved nogle år, var en månedlig skiftende, særlig præsentation af et Fjordkunst-medlem på hjemmesiden.

Det første Åbne Atelierdøre-arrangement blev holdt allerede i stiftelsesåret søndag den 17. maj med åbne døre på 32 adresser og en fællesudstilling i Elværket i Frederikssund for de 12 medlemmer der ikke kunne have besøg hjemme. Arrangementet var det første større i sammenhæng med fejringen af Frederikssund Kommunes 200års købstadsjubilæum. Til arrangementet var fremstillet en folder med præsentation af de deltagende kunstnere.

I 2016 holdt en lille snes af fjordkunstnerne udstilling på Metalskolen i Jørlunde i sammenhæng med Snake City Jazzfestival i Slangerup.

fjordkunstnere-pa-metalskolen-2016

Metalskolens forstander Anders Laubjerg og formand for Fjordkunst.dk Inge Prier i 2016 ved noget kunst der hører til skolens store, permanente samling. Foto: Fjordkunst.dk.

Kilder, link og litteratur

18 kunstnere udstiller under jazzfestivalen, Frederiksborg Amts Avis, 12. august 2016.