Hans Berg

Kunstindeks Frederikssund

Hans Berg, maler og grafiker, født 14. april 1938 i Åkirkeby, død 4. november 2010. Hans Berg er mag. art. i etnografi og har været på arkæologiske ekspeditioner og ophold i Bahrain, Pakistan, Indien, Nepal, Grønland, Italien og Frankrig. Som maler og grafiker er han autodidakt med debut i 1960.

Hans Bergs lavede kubistiske og abstrakte billeder i form af bemalede collager ofte med indhold fra antikken og renæssancen. Samme teknik brugte han i sine vellignende og symbolladede portrætter. Han var en flittig udstiller på Charlottenborg og kunstmuseer og i forskellige gallerier. Han har fået en del priser og legater i 1980erne. Han er opkøbt og ophængt adskillige steder i landet.

Hans Berg deltog i 1986 i en udstilling sammen med billedhuggeren Preben Køie-Nielsen i Langes Magasin arrangeret af Frederikssund Kunstforening. Se brochure.

Metalskolen i Jørlunde er Hans Berg repræsenteret med sin Odysse-suite – også kaldet Iliaden – en billedfrise med fire tryk cirka 90×100 cm fra 1991 – samt med tre værker fra 1991 plus et ‘anderledes’. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Hans Berg, Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Hans Berg, biografi af Jan Tuxen.