Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Hans Berg

Hans Berg, maler og grafiker, født 14. april 1938 i Åkirkeby, død 4. november 2010. Hans Berg er mag. art. i etnografi og har været på arkæologiske ekspeditioner og ophold i Bahrain, Pakistan, Indien, Nepal, Grønland, Italien og Frankrig. Som maler og grafiker er han autodidakt med debut i 1960.

Hans Bergs lavede kubistiske og abstrakte billeder i form af bemalede collager ofte med indhold fra antikken og renæssancen. Samme teknik brugte han i sine vellignende og symbolladede portrætter. Han var en flittig udstiller på Charlottenborg og kunstmuseer og i forskellige gallerier. Han har fået en del priser og legater i 1980erne. Han er opkøbt og ophængt adskillige steder i landet.

Hans Berg deltog i 1986 i en udstilling sammen med billedhuggeren Preben Køie-Nielsen i Langes Magasin arrangeret af Frederikssund Kunstforening. Se brochure.

Metalskolen i Jørlunde er Hans Berg repræsenteret med sin Odysse-suite – også kaldet Iliaden – en billedfrise med fire tryk cirka 90×100 cm fra 1991 – samt med tre værker fra 1991 plus et ‘anderledes’. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Hans Berg, Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Hans Berg, biografi af Jan Tuxen.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse