Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Hans Helge Nielsen

Hans Helge Nielsen, foto Huset i Asnæs.

Hans Helge Nielsen, maler, født 1942. Uddannet først som bygningsmaler, dernæst på Kunstakademiet i København (Malerskolen, Mur og rum, Grafikskolen og Kunstpædagogisk afdeling) 1968-75. Har arbejdet som lærer ved højskoler og gymnasier.

Hans Helge Nielsen udstillingsdebuterede allerede i 1965 og har siden udstillet mange steder i Danmark, Norden og Europa i øvrigt. Han har solgt til Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fonden samt en lang række kommuner og institutioner. Han har modtager en del legater og udmærkelser, blandt andet Akademiets sølvmedalje. Han er medlem af en række kunstnersammenslutninger, herunder Huset i Asnæs.

De første år var Hans Helge Nielsens malerier stramt opbyggede, koloristiske og ekspressive figur- og miljøskildringer, men efterhånden fik han en friere, men stadig meget koloristisk stil med styrende, underliggende figurer. Foruden maleriet har han arbejdet med grafik, ler og skulptur. Hans motiver blander ofte mennesker med bygninger og naturfragmenter. Og ofte med et strejf af humor.

I 1988 udstillede Hans Helge Nielsen hos Frederikssund Kunstforening. Det foregik i Langes Magasin, og efterfølgende flyttede dele af udstillingen til Provinsbanken – se brochure og avisomtale.

Her ses Hans Helge Nielsen sammen med kunstforeningens formand Lis Nielsen ved  ferniseringen i Langes Magasin i 1988.

Værker af Hans Helge Nielsen i Frederikssund

Frederikssund Rådhus maleriet Dionysisk panter, udateret. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Hans Helge Nielsen hos Huset i Asnæs.

Hans Helge Nielsen i Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse