Jens Kantsø

Jens Kantsø

Jens Kantsø - dinby

Jens Kantsø, dinby.dk.

Jens Kantsø, maler og billedhugger, født 26. juli 1935 i Vordingborg, debuterede i 1961 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Jens Kantsø har atelier på Sortedam Dossering i København, men bor og arbejder i sommerperioden på Frølunde Fed ved Korsør.

Jens Kantsø bruger farverne efter deres natur. Hver farve får sin egen særlige karakter og kræver sin stoflighed og form. Billederne bliver i sjælden grad både harmoniske og forfinede, og hans kræsen om de præcise nuancer og deres særlige sammensætning får virkelig sat fantasien på prøve.

Jens Kantsø har i de senere år arbejdet med store udsmykningsopgaver både herhjemme og i udlandet, han har gennem årene udstillet mange steder også både hjemme og ude, og hans værker er udover til Statens Museum for Kunst og Ny Carlsbergfonden indkøbt til andre samlinger i Danmark og i Norge, Sverige, Tyskland, USA, Schweiz, Australien, Grækenland og Japan.

“Jens Kantsø har i dag placeret sig som en af vore fornemste abstrakte kunstnere. Klassisk og moderne på samme tid.” Ole Lindboe i biografien Skønhed og Stilhed (se nedenfor).

Jens Kantsø er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde.

Kilder, link og litteratur

Jens Kantsøs hjemmeside.

Jeg maler med hovedet, reportage fra indvielsen af Jens Kantsøe udsmykning af Selandia-skolen i Slagelse, Sn.dk, 3. juni 2009.

Jens Kantsø i stor soloudstilling, Magasinbygningen på Fæstningen  i Korsør, Dinby.dk, 9. oktober 2009.

101 Kunstnere, med blandt andre Jens Kantsø, 2009.

Skønhed og stilhed, udstilling på Kirkehavegaard, Allerød Kunstforening, 2011.

Skønhed og stilhed, biografi, illustreret, Ole Lindboe, 2011.