Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Jens Kantsø

Jens Kantsø - dinby

Jens Kantsø, dinby.dk.

Jens Kantsø, maler og billedhugger, født 26. juli 1935 i Vordingborg, debuterede i 1961 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Jens Kantsø har atelier på Sortedam Dossering i København, men bor og arbejder i sommerperioden på Frølunde Fed ved Korsør.

Jens Kantsø bruger farverne efter deres natur. Hver farve får sin egen særlige karakter og kræver sin stoflighed og form. Billederne bliver i sjælden grad både harmoniske og forfinede, og hans kræsen om de præcise nuancer og deres særlige sammensætning får virkelig sat fantasien på prøve.

Jens Kantsø har i de senere år arbejdet med store udsmykningsopgaver både herhjemme og i udlandet, han har gennem årene udstillet mange steder også både hjemme og ude, og hans værker er udover til Statens Museum for Kunst og Ny Carlsbergfonden indkøbt til andre samlinger i Danmark og i Norge, Sverige, Tyskland, USA, Schweiz, Australien, Grækenland og Japan.

“Jens Kantsø har i dag placeret sig som en af vore fornemste abstrakte kunstnere. Klassisk og moderne på samme tid.” Ole Lindboe i biografien Skønhed og Stilhed (se nedenfor).

Jens Kantsø er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde.

Kilder, link og litteratur

Jens Kantsøs hjemmeside.

Jeg maler med hovedet, reportage fra indvielsen af Jens Kantsøe udsmykning af Selandia-skolen i Slagelse, Sn.dk, 3. juni 2009.

Jens Kantsø i stor soloudstilling, Magasinbygningen på Fæstningen  i Korsør, Dinby.dk, 9. oktober 2009.

101 Kunstnere, med blandt andre Jens Kantsø, 2009.

Skønhed og stilhed, udstilling på Kirkehavegaard, Allerød Kunstforening, 2011.

Skønhed og stilhed, biografi, illustreret, Ole Lindboe, 2011.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse