Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Jesper Christiansen

Jesper Christiansen - foto Anna Grue

Foto Anna Grue.

Jesper Christian Christiansen, maler og grafiker, født 5. juni 1955, bor og arbejder i København – Samosvej. I 1981 gift med grafiker, forfatter og ‘smagsdommer’ Anna Grue.

Jesper Christiansen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1981-1988 hos professorerne Hein Heinsen og Albert Mertz og har fra 2002 til 2008 selv været professor på Kunstakademiet. Debuterede i 1980 på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Jesper Christiansen har udstillet solo på blandt andet Glyptoteket, Trapholt og Bormholms Kunstmuseum samt DCA Gallery i New York og Richard Hainzmann Museum i Niebüll, Tyskland. Hans værker indgår i samlingerne hos blandt andet Statens Kunstfond, Statens Museum for Kunst, Ny Carlsbergfondet, Aros Aarhus Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst i Oslo og Kunsthalle zu Kiel, Tyskland. Han har i 2010 skabt et stort vægmaleri i kronprinsparrets palæ på Amalienborg Slot med motiv i form af et verdenskort med tankevækkende noter.

Jesper Christiansen modtog i 1999 Eckersberg Medaillen og modtager Statens Kunstfonds livsvarige ydelse siden 2009.

Jesper Christiansen er tilknyttet Galerie Mikael Andersen i København og Galerie MøllerWitt i Århus.

Jesper Christiansen er kendt fra tv-serien Kunstquiz på DR.

Jesper Christiansen er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med maleriet Med ord (Bank maleri 1993). Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Jesper Christiansen hos Galleri Mikael Andersen.

Jesper Christiansen – et udvalg af billeder, Dansk nutidskunst nr. 30.

Kronprinsparrets bolig får topkarakter, anmeldelse, Torben Weirup, Berlingske, 23. februar 2010/20. maj 2010.

.

Go Back, udstilling på Holstebro Kunstmuseum, 2014.

Go Back, videoreportage indeholdende “Åbningstale ved Henrik Wivel, Klaus Rothstein interviewer Jesper Christiansen og Lene Burkard fortæller om et maleri, der viser Jespers stærke forbindelser til Virginia Wolf. Tidlige værker af Jesper Christiansen.” YouTube, 24. februar 2014.

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse