Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Jun-Ichi Inoue

Jun-Ichi Inoue - Art Box Bornholm

Jun-Ichi Inoue blev født i Himeji i Japan den 9. oktober 1948 som søn af en rådmand. Gift 1980 Marie Christensen (født 1958 i Rønne som datter af billedhugger Ole Cristensen og keramikeren Karin Amélie Høj). Boede fra 1987 i Olsker på Bornholm. Døde den 17. juli 2009 og ligger begravet på Sankt Ols Kirkegård i Olsker.

Jun-Ichi Inoue er uddannet på Masashino Kunstuniversitet i Tokyo, Japan 1967-71 hvor han tidligt valgte stenhugning som sin favoritdisciplin. Herefter rejste han til Danmark og og studerede på Det Kongelige Danske Kunstakademis billedhuggerskole under Svend Wiig Hansen og Willy Ørskov i 1974-79. Jun-Ichi Inoue debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1974.

På Akademiet i København fik hans stil det endelige udtryk. Hans former forenkledes, og linjen blev mere streng og stilskarp med tydelig forbindelse til naturens former. Efter at han havde været tilbage i Japan i 1981 for at studere traditionel havekunst, blev hans formsprog endnu mere enkelt og kombinerede det organisk-inspirerede med en geometrisk strenghed. Den japanske inspiration ses i den disciplinerede anvendelse af materialet som forbindes med elementerne fra den japanske have, sten og vand. Skulpturerne er tegnagtigt forenklet og repræsenterer et fortættet udtryk af former og forhold i naturen, fx bjerge, floder, sten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Morten Ledet – Frederikssund Kommune

Jun-Ichi Inoue deltog i sommeren 2009 på en skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum arrangeret af Frederikssund Kunstforening i samarbejde med museet. Han havde to værker med, skulpturen Hexagon og den her viste Skald. Jun-Ichi Inoue døde samme sommer.

Kilder, link og litteratur

Portræt af Jun-Ichi Inoue på kunstiroskilde.dk.

Omtale af skulpturudstillingen i 2009 på Frederikssund Kommunes hjemmeside.

Jun-Ichi Inoue  gravsted

Foto: Gravsted.dk (ras)

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse