Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Kai Lindemann

Knud Voss - Kai Lindemann

Kai Lindemann på forsiden af Knud Voss’ portrætbog fra 1982.

Kaj (Kai) Hellberg Lindemann, maler, født 24. december 1931, skiftede navn fra Olsen til Lindemann i 1948, uddannet på Kunstakademiet i København (William Scharff og Elof Risebye) 1952-57. Har boet i Vence i nærheden af Nice i Sydfrankrig (Provence) siden 1991.

Kai Lindemann malede efter akademitiden abstrakte billeder i mørk farveskala som reaktion på William Scharffs farveteorier og modstand mod sort, men vendte efter en periode tilbage til farverne og malede motiver fra land og by samt menneskeskildringer og portrætter. I årene 1967-70 vendte han sig til landskabet og dets utallige farvenuancer.

I 1970ernes begyndelse var han i Italien og Frankrig og blev inspireret af lyset til stærkt ekspressive malerier af bymotiver i kraftige farver. Han så en skønhed i byens forfald, men han har også malet byens mennesker med hurtigt påsatte strøg.

Hans seneste billeder er orgier af blåt, grønt, rødt og gult malet med bred pensel i velovervejede kompositioner.

Kai Lindemann blev medlem af Grønningen 1978.

Bymotiv fra Provence

Kai Lindemann, bymotiv fra Provence, oliemaleri, 80×65 cm, foto Galleri Helth.

Kai Lindemann er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med tre afrikanske (?) motiver, seks tryk og portrætter af blandt andre Dansk Metals tidligere forbundsformand Max Bering.

Kilder, link og litteratur

Kai Lindemann hos Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Udstilling hos Galleri Profilen 2003, pressemeddelelse.

Kai Lindemann, portrætbog af storbymaleren med inspiration fra København, Paris og Rom samt i de senere år tillige fra Provence, Knud Voss, 1982.

 

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse