Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Lars Nørgaard

Lars Nørgaard - hjemmeside

Foto: Lars Nørgaards hjemmeside.

Lars Stig Nørgård, født 25. oktober 1956 i Aalborg, maler, grafiker og billedhugger. Uddannet på Skolen for Brugskunst i København 1975-78 og på Academy of Art College, San Francisco 1980-81.

Lars Nørgaard var i begyndelsen af firserne medlem af Værkstedet Værst sammen med blandt andre Erik A. Frandsen og Christian Lemmerz, og op gennem firserne tilknyttet De Unge Vilde.

Lars Nørgaard maler i et fortællende og absurd figurativt sprog, ofte med et kritisk bid. Desuden i en mere abstrakt form hvor en evig brudt stregføring og besynderligt sammensatte farveklangflader danner et særegent rum. Han laver også helt forenklede stregtegninger og tegneserieagtige surrealistiske værker. De seneste år er der sket en sammensmeltning af de figurative og abstrakte udtryksformer han tidligere pendulerede imellem.

Lars Nørgård er repræsenteret på en lang række danske kunstmuseer, han har malet malerier til udsmykning af Operaen, og han har udsmykket cafeen på Statens Museum for Kunst – Café Lars Nørgård.

Lars Nørgaard er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med værket Ismænd 1, 1994. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Lars Nørgaards hjemmeside.

Lars Nørgaard hos Wikipedia.

Lars Nørgaard – Maleri, monografi af Trine Ross, 200 sider, Aschehoug, 2004

Portræt af Lars Nørgaard, med interview ved kunsthistoriker og international kunsthandler Marcello Aldega, mange illustrationer med værker fra de første år i 2000erne, KunstOnline.dk, 2005.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse