Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Lauritz Jensen

Laurits Jensen var født i 1844 som søn af politibetjent og arrestforvarer Christian W. Jensen. Lauritz Jensen var maler og rejste som ung en del på valsen, i 1878 blev han gift med Kathrine Andrea Sofie Juul, og de fik datteren Marie som forblev ugift. I 1882 købte parret hus i Skyllebakkegade nr. 1. Lauritz Jensen var i mange år lærer ved Frederikssund Tekniske Skole.

Lauritz Jensen med kone og datter er fotograferet af Emanuel Nielsen med fjordudsigt i haven ved huset i Skyllebakken. Fotografiet er udateret, men må efter datterens alder være fra et tidspunkt midt i 1880erne. Cirka 1925 er den gamle Lauritz Jensen fotograferet af ukendt fotograf siddende med palet og pensel og malende en blomsteropstilling. Begge fotografier er gengivet i Knud B. Christoffersens bog Skyllebakken side 33-34.

Kilder, link og litteratur

Skyllebakken, Knud B Christoffersen, 1995, 64 sider, Forlaget Thorsgaard.

Noter

Lauritz Jensen formodes at være kunstneren bag vægmalerierne på værtshuset Sommerlyst i Frederikssund. I et skrift i forbindelse med en omfattende renovering af værtshusbygningen i 1991-92 kaldes kunstneren Carl Nielsen, men der refereres til at han bor i Skyllebakken.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse