Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Lisbet Pinnerup Møller

Lisbet Pinnerup Møller, foto fra hendes hjemmeside.

Lisbet Pinnerup Møller, maler og dekorationsmaler (vægmaler), bor i Jægerspris, er uddannet som lærer med billedkunst som linjefag, og hun har arbejdet som skolelærer.

Lisbet Pinnerup Møller har fået undervisning ni timer om ugen i to år hos kunstmaler Darek Ostrowski, har haft et tremåneders ophold på Thorstedlund Kunsthøjskole og har deltaget i diverse kurser. Oprindelig malede Lisbet Møller mere traditionelt på lærreder, men i 2007 fik hun prøvet vægmaleriet på hjemmebane, fik smag for det, opsøgte vægmaler Lena Heegaard og arbejdede med på dennes vægdekorationer på Rigshospitalets børneafdeling og på handikapinstitutionen Midgården i Frederiksværk. Siden 2015 har hun arbejdet med vægmaleriet på fuld tid.

Lisbet Pinnerup Møller maler direkte på vægge indendørs og udendørs, skabe, døre, glasoverflader, sengegavle og kister. Der er i sagens natur tale om bestillingsarbejder hvor der oftest på forhånd aftales motiv m.v. Oplagte placeringer for hendes vægdekorationer er børneværelser, børnehaver, sfo’er, skoler, venteværelser, hospitaler, butikker og virksomheder. ”Alle steder hvor der er brug for drømme, eventyr, leg og snak,” som hun skriver på sin hjemmeside.

Lisbet Pinnerup Møller har udført mange dekorationsarbejder især i københavnsområdet og i Nordsjælland.

Værker at Lisbet Pinnerup Møller i Frederikssund

I 2008 dekorerede Lisbet Møller Jægerspris Bibliotek med ‘alt godt fra havet’ i højtlæsningsrummet med de blå vægge.

Samme år udførte hun et helt personligt kort over den ny Frederikssund Kommune med fremhævede elementer af veje, byer, landskaber, seværdigheder m.m. på en væg i redaktionslokalerne for Frederikssund Avis da den flyttede ind i ny lokaler i Havnegade i Frederikssund. Lokalerne er siden gået over til anden anvendelse, og vægmaleriet eksisterer ikke mere.

Lisbet Møller har desuden dekoreret børneinstitutionen Vandkunsten i Jægerspris blandt med spækhuggere på væggen i Spækhuggerstuen.

I 2017 har Lisbet Møller udsmykket børnehuset Pilehaven i Frederikssund med et mylder af dyr i uvante omgivelser og situationer samt tal og ord som skal give børnene noget at snakke om.

Fotos fra Lisbet Møllers hjemmeside.

Kilder, link og litteratur

Lisbet Pinnerup Møllers hjemmeside MalRum.dk med mange fotos af hendes vægdekorationer.

Lisbet Pinnerup Møller på find-en-kunstner.dk.

Vægmaler Lena Heegaards hjemmeside.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse