Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Ole Folmer Hansen

Ole Folmer Hansen hjemmesidefoto

Ole Folmer Hansen i sit atelier, hjemmesidefoto.

Ole Folmer Hansen, maler, grafiker og arkitekturmaler, født 1937 i København, bor på Frederiksberg og har atelier på Amager. Han er udlært bygningsmaler, som kunstner er han autodidakt.

Ole Folmer Hansens far etablerede i 1946 malerfirmaet Folmer Hansen AS, og her kom han i 1955 i lære. Siden drev han firmaet sammen med sin far og efter dennes død i 1985 og indtil udgangen af 2004 har han været leder af firmaet. Hans atelier ligger i kælderen under malerfirmaet.

Frederiksberg Tekniske Skole farvesætning

Ole Folmer Hansens farvesætning af Frederiksberg Tekniske Skole, foto Folmer Hansen AS.

Ole Folmer Hansen debuterede i 1964 på Den Flexible på Charlottenborg, og dengang og siden har han været en svoren til hænger af det geometrisk anlagte flademaleri, det der i sin tid blev karakteriseret som ‘konkret kunst’. Der er ingen håndgribelig virkelighed i hans billeder der udelukkende baseres på geometriske figurer og rene, lyse farver. Han er en trofast og disciplineret repræsentant for den abstrakte billedkunst. Selv siger han på sin hjemmeside:

“Mit udtryk er konkret – i mine kompositioner arbejder jeg på at skabe et afbalanceret og dynamisk samspil mellem former og farver. Fladerne står ensartede og mættede i maleri såvel som i serigrafi for at understrege styrken farverne imellem.

De første år var mine værker stramt geometriske, siden har jeg lukket formerne op og arbejdet med en lysere og klarere farveholdning. I de seneste år er mine billeder blevet mere lyriske i mit arbejde med at skildre kærlighedens væsen.

Mine gouacher har et skitseagtigt udtryk. I mit arbejde med glas er skiftende lysindfald en spændende og udfordrende medspiller. Hensigten med mine udsmykninger er at skabe positive omgivelser og med dynamiske former og farver at tilføre nye energier.

Jeg har altid elsket at lege med former og farver og arbejder gerne med mine kompositioner, mens jeg lytter til musik. Jeg arbejder med farvens rytme, en indre sammenhæng binder farverne sammen, den ene farve er på en måde forberedt i den forrige. Det er en elasticitet – uden rytme fungerer billedkompositionen ikke.
Hvad musikken lader os høre, lader det konkrete maleri os se.”

Bygningsdekoration

Bygningsdekoration af Ole Folmer Hansen, foto Folmer Hansen AS.

Ole Folmer Hansen deltog i 1957 i en udstilling arrangeret af Frederikssund Kunstforening med værker skænket af skandinaviske kunstnerne til J.F. Willumsens Fond.

Ole Folmer Hansen udstillede i 1996 malerier og serigrafiske tryk i Frederikssund Kunstforening. Se brochure og omtale i Frederikssund Avis.

Fra ophængningen af Ole Folmer Hansens udstilling i 1996.

Ole Folmer Hansen er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med et værk fra 1981 – eget tryk, uden titel. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Ole Folmer Hansens hjemmeside.

Folmer Hansen AS’ hjemmeside.

Præsentationsfolder, forord af kunsthistoriker Lise Seisbøll, rigt illustreret, udateret (cirka medio 1990erne).

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse