Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Osmund Hansen

Osmund Hansen, 1908-1995, maler og grafiker. Han gik på Folmer Bonnéns malerskole 1929-30 og deltog i et par andre korte kurser, men var ellers selvlært. Han debuterede i 1935 på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Osmund Hansen dyrkede det naturalistiske landskabsmaleri, men gik efterhånden over opstillinger og abstrakte naturskildringer hen til det konstruktive som blev karakteristisk for hans modne værker. Kompositionerne domineres af firkanter med både klar form og sanselige farver.

Osmund Hansen udstillede mange steder rundt i landet og også i udlandet, han rejste meget i især Frankrig og Italien, og han havde en række tillidshverv i kunstens verden og fik flere udmærkelser.

Osmund Hansen arbejdede med marketing hos Nordsjællands Elektricitets- og Sporvejs Aktieselskab, NESA, 1926-74, i de sidste år som kontorchef. Han var kunstnerisk konsulent for NESA og medstifter af NESAs Kunstforening, og han lavede flere udsmykninger og plakater til elselskabet.

At Osmund Hansen således arbejdede om dagen hos NESA og malede om aftenen, gav ham tilnavnet Det dobbelte menneske.

Osmund Hansen og hans anden hustru Gerd Hansen oprettede Osmund Hansen Fonden med det formål at give unge og lovende billedkunstnere studie- og arbejdslegater. Den første modtager at et legat på 200.000 kroner var billedkunstneren Allan Otte (1978-).

Osmund Hansen er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med disse fire tryk. Foto Flemming Bülow.





Udaterede tryk.

Kilder, link og litteratur

Osmund Hansen hos Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Osmund Hansen-legatet på 200.000 kroner tildelt billedkunstnere Allan Otte, Kunstnyt.dk, 23. marts 2014.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse