Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Per Arnoldi

Per Arnoldi - Per Arnoldis Vej

Per Arnoldi blev i 2008 udnævnt til æreskunstner i Østermarie og har en vej i byen opkaldt efter sig.

Per Arnoldi, født 25. maj 1941 i København, autodidakt, verdensberømt, modernistisk kunstner. Han er især kendt for sine plakater og regnes for en af Danmarks vigtigste plakatkunstnere. Hans vidtspændende produktion strækker sig over mange medier fra maleri til skulptur. Derudover arbejder han som kunstnerisk rådgiver, fx i forbindelse med opførelsen af Operaen hvor Arnoldi blandt andet stod for design af logo og scenetæppe.

Per Arnoldi debuterede i 1961 på Charlottenborgs forårsudstilling. Hans gennembrud som professionel plakattegner kom med design af seks plakater for DSB i 1975, og han er i dag Danmarks ubestridt mest succesrige plakattegner gennem tiderne med over 600 plakatopgaver verden over.

Han er kendt for et stramt og let genkendeligt form- og farvesprog. Som maler bruger Per Arnoldi altid grundfarverne rød-gul-blå på en bund af sort. Mange genkender straks hans muntre jongleren med geometriens grundformer og den konsekvente brug af rene primærfarver.

Per Arnoldi blev landskendt i 1980erne som vært og producer på DRs tv-kunstquiz hvor han brillerede med sin viden og med de talegaver han i dag bruger som foredragsholder. I 2011 modtog han Modersmål-Prisen.

Per Arnoldi har siden 1969 været gift med skuespilleren Christiane Rohde med hvem han har sønnen, forfatter og dramatiker Jokum Rohde.

Cirkus-Arena plakat 1974

Per Arnoldi fik i 1955 som 14årig sin første opgave af Cirkus Arenas direktør. Plakaten her er dog fra 1974.

Værker i Frederikssund

Litografi, 82 x 124 cm, indkøbt 1995, placering på Slangerup Rådhus. Foto Flemming Bülow.

per-armoldi-litigrafi

Per Arnoldi er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med en udsmykning, et maleri og ni tryk.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse