Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Peter Martensen

Peter Martensen - Kunstenonline - Lars Gundersen

Peter Martensen, foto Kunstenonline.dk, Lars Gundersen.

Peter Martensen, maler og grafiker, født 26. november 1953 i Odense som søn af reklamechef Peter Erik Martensen og Alice Merete Nørregaard , studeret på Det fynske Kunstakademi 1971-1977 og hos Dan Sterup-Hansen på Grafisk Skole, Kunstakademiet København 1982-1984. Gift 1982 med fuldmægtig Inger Margrethe Elisabeth Pedersen.

Peter Martensen debuterede i 1972. Stilistisk tilhører han nyrealismen og anvender ofte fotografiet som udgangspunkt for sine malerier.

Peter Martensens billeder spejler verden sådan som han selv oplever den, splittet og med anonyme menneskers kontaktløshed som det eneste samlende element. Han har lånt stiltræk og delmotiver rundt omkring i kunsthistorien, og hans kunst er udviklet på grundlag af inspiration fra flere forskellige forbilleder og epoker, blandt andet barok og romantik. Hans mål er dog ikke stilpastichen, men derimod at give sine billeder en solid basis i den ældre traditions udtryksformer.

Den menneskelige skikkelse er et grundlæggende element i hans billedsprog. Han maler mange portrætter og selvportrætter, men beskæftiger sig især med kompositioner hvor isolerede skikkelser og lukkede ansigter bringes sammen med fragmenter ofte fra en fjern fortid og med et tidløst og alligevel meget nutidigt resultat til følge. Hensigten med disse kompositioner er ikke at fremsætte et idéindhold. De opstår spontant som udtryk for følelser, og Peter Martensen beskriver selv sin kunst som mentalrealisme.

Han har portrætteret de tidligere formænd for Folketinget, Erling Olsen og Christian Mejdahl – værkerne hænger i Folketinget.

Efter blandt andre Majken Meinhardt, Weilbachs Kunstnerleksikon.

Peter Martensen er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde med tre sort-hvide kul-malerier fra 1987.

Peter Martensen - Galleri 5000 Peter Thomsen

Peter Martensen, foto Galleri 5000, Peter Thomsen.

Kilder, link og litteratur

Peter Martensens hjemmeside.

Peter Martensen hos Kunstindeks Danmark, Weilbachs Kunstnerleksikon.

Peter Martensen hos Galleri 5000 1 og 2.

At male er at afdække, portrætartikel, Kunstenonline.dk, Lisbeth Bonde, 2004.

Peter Martensen havde 2006 en separatudstilling på Sophienholm i Lyngby og Brænderigården i Viborg.

Ugens kunstner – Peter Martensen, portrætartikel, Kunsten.nu, 8. oktober 2014.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse