Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Uffe Christoffersen

uffe-christoffersen

Uffe Christoffersen. Foto malerens hjemmeside.

Tiger-maleren Uffe Stadil Christoffersen født 13. oktober 1947, uddannet maler og grafiker på Kunstakademiet i København som elev hos den maskemaleren, COBRA-medlem Egill Jacobsen. Uffe Christoffersen selv har været medlem af den ekspressive og energifyldte danske kunstnersammenslutning Violet Sol og er nu medlem af kunstnersammenslutningen Corner. Han har siden 1990 boet og arbejdet i Sydfrankrig sammen med kunstmaleren Annette Hoff-Jessen – som han har været gift med siden 1965.

Uffe Christoffersens foretrukne motiv er tigeren i alle dens afskygninger: Fra springende til liggende, fra brølende til betragtende. Hans stil er en fandenivoldsk, farveglad og forførende form for ny-ekspressionisme, og han har en spontan og energisk maleglæde. Uffe Christoffersen blev tidligt i sit liv fascineret af de store kattedyr da han boede med sin familie i Afrika.

Læs mere om Uffe Christoffersens maleri og tigerverdenen på hans hjemmeside under opslaget Tiger Colors.

“At kunne lave farver om til en tiger er godt, men at kunne lave en tiger om til farver, er meget bedre. Det er der hemmeligheden ligger i at kunne male.” Sagt af eller om (?) Uffe Christoffersen.

Værker af Uffe Christoffersen i Frederikssund

Tre tigerbilleder i en sammenhæng. Befinder sig på Frederikssund Rådhus. Foto Flemming Bülow.

tigre-pa-frederikssund-radhus

Kilder, link og litteratur

Uffe Christoffersens hjemmeside.

Tigrenes maler, fødselsdagsomtale, Berlingske, 13. oktober 2017.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse