Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Viera Collaro

Viera Collaro

Foto: Viera Collaros LinkedIn-profil

Viera Collaro er maler og installationskunstner, født 30. juni 1946 i Bratislava, Slovakiet, bor i Hellerup og har studio på Østerbro i København.

Viera Collaro er uddannet i USA og Danmark, senest 1971-75 på Kunstakademiet i København. Fik i 2006 tildelt livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond.

Viera Collero blev i 2021 tildelt en hæderspris fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat i forbindelse med udstillingen Anne Marie Carl Nielsen på Glyptoteket. Her uddelte legatet ekstraordinært seks hæderspriser til danske billedhuggere. I forlængelse heraf har legatet produceret en portrætvideo af hver modtager. Find her portrættet af Viera Collaro.

Viera Collaro er i Frederikssund repræsenteret ved den store skulptur- og lysinstallation Ved åen ved hovedindgangen til butikscentret Sillebroen ved krydset Nygade-Ågade-Jernbanegade fra 2011. Se særskilt artikel.

Viera Collaro var i 2011 inviteret til at udstille på J.F. Willumsens Museum med lysinstallationer og lyssætninger under titlen Mellem Stjernerne og Himlen. Her en installation på museets facade.

Love på Willumsen

Kilder, link og litteratur

Hjemmeside for Viera Collaro.

Undersiden med et dusin fotos fra udstillingen Mellem Stjernerne og Himlen.

Hjemmeside for J.F. Willumsens Museum om udstillingen Mellem Stjernerne og Himlen.

En hyldest til Lyset af Viera Collaro – print med oversigtsplan for udstillingen Mellem Stjernerne og Himlen og en tekst med kunstnerens udlægning af udstillingens tema.

Viera Collaros værker i spil på J.F. Willumsensreportage fra åbningen af Mellem Stjernerne og Himlen i Lokalavisen Frederikssund den 3. juni 2011 (foto af kunstneren i Reliefsalen på museet).

Når lyset er forudsætningen – anmeldelse af udstillingen Mellem Stjernerne og Himlen af Peter Michael Hornung, Politiken den 24. september 2011.

Flow, farver og energi, fødselsdagsportræt, Eva Pohl, Berlingske, 30. juni 2016.

Dristig indsats, fødselsdagsportræt, Peter Michael Hornung, Politiken, 30. juni 2016.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse