Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Annie Bech Poulsen

Søstrene Annie Bech Poulsen og Hanne Bech Juul fotograferet ved deres fælles udstilling i Frederikssund Kunstforening i 2003.

Keramiker Annie Bech Poulsen er født 1950 og opvokset i Frederikssund (datter af ostehandlerparret og spejderentusiasterne Arne og Grethe Nielsen), hun er uddannet pottemager 1968-1972 hos pottemager Ejner Petersen i Lillerød og på Kunsthåndværkerskolen i København, og fra 1974 har hun haft eget værksted, først i Gerlev ved Jægerspris, fra 1989-1993 i Birkerød og siden 1993 i Pedersborg ved Sorø (en stråtækt længe til Pedersborg Præstegård, Kirkevænget 2). Hun sælger sin ting fra værkstedet og er medlem af butiks- og gallerifællesskabet Jeppe i RoskildeAnnie Bech Poulsen laver keramiske unika og mere serieproducerede brugsting i tyndt hånddrejet stentøj og transparent porcelæn i et både skulpturelt og klassisk enkelt formsprog. Dekorationer udføres både som skæringer i det våde ler og som voks- eller malet dekor på den forglødede skærv (efter første brænding), og hun arbejder bevidst med at form og dekoration fremhæver hinandens linjer og lethed ofte i et grafisk udtryk. Glasuren er silkemat, men nogle arbejder har malet uglaseret skærv. De lyse glasurer og uglaserede felter lader lyset skinne gennem den tynde keramik. Annie Bech Poulsen kalder selv sine værker for “krukker i bevægelse”.

Gennem årene har Annie Bech Poulsen udført mange særlige opgaver eksempelvis reliefudsmykning, altervaser og -stager, dåbsfade og -kander, skulpturelle krukker, skåle og fade ved prisuddelinger samt skåle, vaser og krus med tekst eller logo.

Annie Bech Poulsen har en lillesøster, Hanne Bech Juul, født 1957.

De to søstre var i 2003 for første gang inviteret til Frederikssund for at udstille. Se brochure, billedserie og Amtsavisens reportage. Udstillingen var arrangeret i perioden 13.-28. september i Langes Magasin af Frederikssund Kunstforening, og det var samtidig arrangeret at Nordeas Bankråd fra udstillingen skulle udvælge et oliemaleri og et keramisk værk som skulle indgå i årets Nordeas Erhvervspris. Se avisomtale. Søstrene havde året forinden udstillet sammen i Roskilde.

Annie deltog i 2003-udstillingen med et par snese skåle, kander og vaser m.m. i keramik og stentøj. Hun og søsteren solgte for næsten 23.000 kroner, og heraf var de 7000 kroner Kunstforeningens køb. Frederikssund Kommune købte en stentøjsskål af Annie og et maleri af Hanne. Der var et musikalsk indslag ved ferniseringen med Annies datter Maria Bech Poulsen på tværfløjte og veninden Marie Bjergkvist på violin.

Kilder, link og litteratur

Annie Bech Poulsens hjemmeside.

Hanne Bech Juuls hjemmeside.

Søstre bag erhvervspris, foromtale af udstillingen i Frederikssund, Simon xxxx, Frederiksborg Amts Avis, 30. august 2003.

To søste bag Nordeas Erhvervspris, foromtale af udstillingen i Frederikssund, Henning Larsen, Frederikssund Avis, 2. september 2003.

To søstre udstiller i Langes, notits om udstillingen i Frederikssund, Frederikssund Avis, 16. september 2013.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse