Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Bernhard Lipsøe

Bernhard Lipsøe hjemmeside-foto 2

Bernhard Lipsøe, foto kunstnerens hjemmeside.

Bernhard Lipsøe, billedkunstner, født 1. december 1950, uddannet i Frankrig og Danmark.

Bernhard Lipsøe er uddannet i Paris på Academie Grande Chaumiere og har studeret privat hos den belgisk-franske maler Stella Martens i Paris. Han debuterede på Den Frie i 1971 og har siden haft mange udstillinger i ind- og udland.

“Lipsøes billedstil har sit udspring i ekspressionismen og kendetegnes tillige af mange træk som de spontane billedmagere i hans slægtled betjener sig af. Man kan bruge modeordet psykedeliske, eller man kan med god ret henvise til jugend eller art nouveau som jo har fået en heftig opblomstring i det sidste tiår.” Pierre Lübecker, Politiken, november 1977.

I september-oktober 1984 udstillede Frederikssund Kunstforening billedkunstneren Bernhard Lipsøe i Bibliotekssalonen, og udstillingen åbnedes med en happening på gågaden udenfor hvor kunstneren ved hjælp af en hårtørrer sendte en godt og vel mandsstor papirballon til vejrs. Se avisomtaler. Foto nedenfor skannet fra Frederikssund Avis.

Bernhard Lipsøe deltog i 2001 i det såkaldte Særimner-projekt i anledning af Vikingespillets 50års jubilæumsforestilling hvor kunstnere med flere dekorerede 100 glasfibergrise som blev udstillet i byen og senere solgt på auktion. Bag projektet stod blandt andre Bert Walter. Særimner er i den nordiske mytologi den gris som de afdøde krigere i Valhal her dag kan slagte og spise, hvorefter den lever op klar til at blive slagtet igen næste dag. Bernhard Lipsøe dekorerede den gris som daværende sognepræst ved Frederikssund Kirke, Knud Christensen, havde købt retten til at få dekoreret. Grisen blev dekoreret som et portræt af sognepræsten i ornat, og Knud Christensen døbte den Vi er alle syndere. Han havde i øvrigt skaffet midlerne til sin deltagelse i grise-projektet ved at arrangere en bespisning hvor man kunne få tre retter for 50 kroner.

Kilder, link og litteratur

Bernhard Lipsøes hjemmeside.

Livsbekræftende kunst, omtale af Bernhard Lipsøes udstilling i Bibliotekssalonen, Frederiksborg Amts Avis, 30. september 1984.

Duen som symbol på frihed, omtale af Bernhard Lipsøes udstilling i Bibliotekssalonen, Frederikssund Avis, 30. september 1984.

Kunstudstilling fik flyvende start, omtale af Bernhard Lipsøes udstilling i Bibliotekssalonen, Frederiksborg Amts Avis, 2. oktober 1984.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse