Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Bjørn Poulsen

Bjørn Poulsen, født 1959, billedhugger og skulptør uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 1988. Han benytter sig ofte af utraditionelle materialer som plasticlegetøj, traktorslanger og knuste møbler, men han har også lavet en lang række værker i traditionelle materialer som gips, keramik, bronze og sten. Uanset materialevalget synes der ofte at være noget organisk og kødeligt over udtrykket, men det kan også være mere arkitektonisk.

Værker af Bjørn Poulsen i Frederikssund

Skulptur uden titel - deponeret Frederikssund Gymnasium

Skulptur uden titel af Bjørn Poulsen. Foto: Statens Kunstfond

Bjørn Poulsens skulptur uden titel er deponeret af Statens Kunstfond på Frederikssund Gymnasium. Den er fra 2003 og indkøbt af Statens Kunstfond året efter i Clausens Kunsthandel i København – Statens Kunstfond-nummer SKF 2004-043. Materialet er jern, og skulpturen er 71 cm høj.

Kilder, link og litteratur

Bjørn Poulsens hjemmeside.

Kunstskribent Lisbeth Bonde i KunstenOnLine.dk nr. 11, 2005 – et langt og rigt illustreret portræt af Bjørn Poulsen.Bogen Bjørn Poulsen: Longing for a Space Travel – udvalgte sulpturer 1994-2008 indeholder en præsentation og gengivelse af billedhugger Bjørn Poulsens værker, beskrevet og analyseret af Bjørn Bredahl og Torben Sangild. 92 sider. 2008.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse