Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Frithioff Johansen

Frithioff Johansen Kunstonline Bent Ryberg

Frithioff Johansen, foto fra kunstonline.dk, Bent Ryberg

Frithioff Johansen er maler, billedhugger og multimediekunstner, født i København 1939, død 2015, han boede og havde sit atelier på Frederiksberg.

Frithioff Johansen vedstod sig sin gæld til billedkunstens traditioner og arbejdede derfor med de klassiske materialer inden for maleri, grafik og skulptur, men hans nysgerrighed fik ham også til at afprøve nye udtryksmåder og nye teknologiske værktøjer som laser, holografi og lyslederteknik, ofte på basis af computersimuleringer i 3-D. Blandt hans monumentale værker er Kaos Tempel i Holstebro, Sfirot i Billund, Kind of Entropy i Flakkebjerg, installationen Reflektion, Transmission, Projektion (for Statens Kunstfond) i Herning og Det virtuelle A i Kolding.

Frithioff Johansn modtog først det treårige arbejdslegat og dernæst den livsvarige ydelse fra Statens kunstfond og derudover blandt andet Henry Heerups hæderslegat og Eckersbergmedaillen.

Værker af Frithioff Johansen i Frederikssund

Fotografik eller lignende (prøvetryk) fra 1983. Befinder sig på Frederikssund Gymnasium. Foto Nils B. Jentoft.

frithioff-johansen-nr-16

Kilder, link og litteratur

Frithioff Johansens hjemmeside

Eva Pohl m.fl., Frithioff Johansen, North Forlag, 2002.

Frithioff Johansen-portræt med mange illustrationer af Eva Pohl (kunstkritiker ved Berlingske) i kunstonline.dk (udateret – sidst nævnte årstal 2007).

Kunst og videnskab, nekrolog, Peter Michael Hornung, Politiken, 17. november 2015.

Mindeord, Vibeke Kromann-Andersen, Politiken, 25. november 2015.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse