Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Hanne Bech Juul

Søstrene Annie Bech Poulsen og Hanne Bech Juul fotograferet ved deres fælles udstilling i Frederikssund Kunstforening i 2003.

Billedkunstner Hanne Bech Juul er født 1957 og opvokset i Frederikssund (datter af ostehandlerparret og spejderentusiasterne Arne og Grethe Nielsen), hun er uddannet i billedkunst og vævning på Hardanger Højskole i Norge, og i 1980 tog hun afgang med højeste udmærkelse fra designlinjen fra Beklædningsindustriens Skole, DKTS, i Herning. Uddannelsen indeholdt mange aspekter af kreativ udfoldelse, herunder også tegning og billedkunst.

Hanne Bech Juul er først senere begyndt at male på fuld tid. Hun arbejder med billedkompositioner et sted mellem det abstrakte og det naturalistiske ofte inspireret af den norske natur. Hun har boet i Norge i længere tid og bor nu i Kongsberg med atelier i Kirkegata 8.

Hanne Bech Juul har en storesøster, keramiker Annie Bech Poulsen, født 1950.

De to søstre var i 2003 for første gang inviteret til Frederikssund for at udstille. Se brochure, billedserie og Amtsavisens reportage. Udstillingen var arrangeret i perioden 13.-28. september i Langes Magasin af Frederikssund Kunstforening, og det var samtidig arrangeret at Nordeas Bankråd fra udstillingen skulle udvælge et oliemaleri og et keramisk værk som skulle indgå i årets Nordeas Erhvervspris. Se avisomtale. Søstrene havde året forinden udstillet sammen i Roskilde.

Hanne deltog i 2003-udstillingen med cirka 30 oliemalerier hovedsagelig med motiver fra naturen i Norge. Hun og søsteren solgte for næsten 23.000 kroner, og heraf var de 7000 kroner Kunstforeningens køb. Frederikssund Kommune købte et maleri af Hanne.

Hanne Bech Juul har siden udstillet to gange i Islebjerg Kirke i 2009 og 2015.

Kilder, link og litteratur

Hanne Bech Juuls hjemmeside.

Annie Bech Poulsens hjemmeside.

Billedkunstner Hanne Bech Juul, folder med kor cv, udtalelse og fotos.

Søstre bag erhvervspris, foromtale af udstillingen i Frederikssund, Simon xxxx, Frederiksborg Amts Avis, 30. august 2003.

To søste bag Nordeas Erhvervspris, foromtale af udstillingen i Frederikssund, Henning Larsen, Frederikssund Avis, 2. september 2003.

To søstre udstiller i Langes, notits om udstillingen i Frederikssund, Frederikssund Avis, 16. september 2013.

Islebjerg Kirkes hjemmeside i anledning af Hanne Bech Juuls udstilling dér i 2o15.

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse