Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Hanne Galschiøt

Hanne Galschiøt.

Hanne Galschiøt, født i Frederikssund i 1950erne, søster til Jens Galschiøt, bor og arbejder i Hellerup.

Hanne Galschiøt er uddannet på Kunsthåndværkerskolen (nu Danmarks Designskole) i 1965-69. Faget var tekstildesign, og det har hun arbejdet med i bred forstand – både design og kunst og det meste af tiden freelance – frem til slutningen af 1990erne. Her skiftede hun ’spor’ og helligede sig maleriet – ofte med et tekstilt islæt – og de syede gouacher.

Hanne Galschiøt debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling og Den Frie i 1969 og 1970 og har siden udstillet mange steder rundt om i landet. Medlem af Danske Kunsthåndværkere og Billedkunstnernes Forbund.

Hanne Galschiøt i sit atelier, foto fra hendes hjemmeside.

Frederikssund Kunstforening holdt 1990 en udstilling i Langes Magasin hvor Hanne Galschiøt udstillede akvarel og vævning sammen med broderen Jens Galschiøt med skulptur og smykker. Se brochure og avisomtaler. I 2007 afholdt foreningen udstillingen 3 x Galschøit (se plakat) med Jens Galschiøt, Hanne Galschiøt og Hannes datter fotograf Signe Galschiøt.

Værker af Hanne Galschiøt i Frederikssund

Frederikssund Rådhus et værk med to perlehøns. Foto Flemming Bülow.

Perlehøns er et af Hanne Galschiøt foretrukne dyremotiver, og ofte trækker hun motiverne ud over billedernes ramme, som fx også nedenfor med en syet gouache fra Udstillingsgruppen Dyrelivs hjemmeside.

Kilder, link og litteratur

Hanne Galschiøts hjemmeside.

Udstillingsgruppen Dyreliv.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse