Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Jens Galschiøt

Jens Galschiøt (Christophersen) er født den 4. juni 1954 i Frederikssund hvor han også voksede op. Han er uddannet plade- og konstruktionssmed på Odense Staalskibsværft i 1973, siden selvlært sølvsmed og skulptør og har siden 1985 haft eget atelier i Odense med bronzestøberi, udstillingshal, værksted og skulpturpark.

Jens Galschiøt er en sammensat kunstner som bevæger sig mellem installationskunst og Street Art med forbindelse til Social Sculpture, symbolisme og art nouveau.

Jens Galschiøt arbejder meget med at bekæmpe verdens uretfærdigheder ved for det meste for egen regning at opsætte skulpturer rundt i verden. Han og hans personlige bevægelse Art In Defence Of Humanism, AIDOH, er verdenskendt for sine egne aktioner og aktioner i forbindelse med større begivenheder.

Fx opstilling af 22 tonstunge figurer Min indre svinehund i 1993 rundt i Europa – og nogle år senere i Frederikssund.

Frederikssund Kunstforening holdt 1990 en udstilling i Langes Magasin med Jens Galschiøt (skulptur og smykker) og søsteren Hanne Galschiøt (akvarel og vævning). Se brochure og avisomtaler. I 2007 afholdt foreningen udstillingen 3 x Galschøit (se plakat) med Jens Galschiøt, hans søster billedkunstner Hanne Galschiøt og Hannes datter fotograf Signe Galschiøt.

I 2009 deltog Jens Galschiøt i en stor skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum arrangeret af kunstforeningen i samarbejde med museet hovedsagelig for billedhuggere der i forvejen var repræsenteret i kommunen – se brochure.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Morten Ledet – Frederikssund Kommune

Kilder, link og litteratur

Jens Galschiøt – hjemmeside.

Jens Galschiøt på Wikipedia.

Jens Galschiøt portrætteret hos Billedkunstnernes Forbund.

Jeg anklager… Om kunstneren Jens Galschiøt, Erik Meistrup, forlaget AIDOH, 176 sider, 2004
– Anmeldt under overskriften Politianmeldelse vs. kunstanmeldelse af Peter Michael Hornung i Politiken den 10. oktober 2004.

Politiske brandtaler støbt i bronze, artikel af Kasper Lie på Kunsten.nu i anledning af Mellem kunst og politik 1989 -2012, en retrospektiv udstilling med Jens Galschiøt i 2012 på Randers Kunstmuseum og omegn.
– Udstillingen også anmeldt af Thilde Nyborg i Politiken den 21. juni 2012 under overskriften Svindehunden galper stadig.

Min indre svinehund fra 1993 – med Jens Galschiøts signatur.

Skamstøtten fra 1996.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse