Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Heidi Bang-Kønig

Heidi Bang-Kønig

Heidi Bang-Kønig, foto fra hendes hjemmeside.

Heidi Bang-Kønig, glaskunstner, er selvlært inden for det ovnformede glas som hun i slutningen af 1990erne fandt ud af skulle være hendes gebet. Hun bor og arbejder i Skibby. Hendes firma hedder Kõnig GlasArt. Foruden fade og skåle m.m. i ovnformet glas laver hun perler med lampeglas- eller flamework-teknik.

Heidi Bang-Kønig har udstillet både i Danmark og udlandet, lokalt har hun udstillet på Skibby Rådhus og Marbækskolen.

I 2008 deltog Heidi Bang-Kønig i Frederikssund Kunstforenings udstilling Kunst som gave med i alt tyve deltagende kunstnere og kunsthåndværker.

Værker af Heidi Bang-Kønig i Frederikssund

I 2007 udførte Heidi Bang-Kønig tre værker til Frederikssund Kommunes idræts-, fritids- og lederpriser som gik til henholdsvis Frederikssund Svømmeklub, Brydeklubben Viking og spejderleder Alice Linning. I 2009 stod hun på samme måde for priserne i forbindelse med Frederikssund Kommunes belønninger til foreninger, frivillige og idrætsudøvere som havde gjort sig ærligt bemærket – Mikkel Michelsen fra Slangerup Speedwayklub som årets idrætsudøver for sit verdensmesterskab for 80 kubik-motorcykler, John Olsen fra ORI-Fodbold som årets idrætsleder og Jørlunde Skytteforening som årets fritidsforening for blandt andet sit arbejde med børn og unge.

I 2008 skabte Heidi Bang-Kønig Nordeas Erhvervspris i form af dels et glasfad og dels et tredelt relief, og den prismodtagende virksomhed var arkitektfirmaet Mangor & Nagel i Frederikssund. Om sine værker sagde hun dengang:

“Nøgleordet for opgaven var innovation, hvilket var en dejlig bred opgave. Glasskulpturen med blandt andet en rød tråd, ringe i vandet, en spire og fodspor i sandet handler om at inspirere virksomheden til fortsat at nytænke og markere sig. Med frugtfadet har jeg et forfængeligt håb om at personalet vil nyde frugt fra fadet.” Se i øvrigt brochure og avisomtale.

Nordea Erhvervspris 2008

Formand for Nordeas Bankråd, Jan Morbech, og Heidi Bang-Kønig med glasfadet og glasrelieffet som var Nordeas Erhvervspris 2008. Foto, Heidi Bang-Kønigs hjemmeside.

Kilder, link og litteratur

Heidi Bang-Kønigs hjemmeside.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse