Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Henrik Grundtmann og Thomas Vaarbroe

Henrik Grundtmann hjemmeside

Henrik Grundtmann

”Jeg er oprindelig uddannet grafiker, men arbejder nu som pædagog… jeg er til dagligt lidt af en multikunstner der bruger min tid på mange forskellige ting, jeg laver sølvsmykker, træskærearbejder, malerier, skulpturer, glasperler, knive, scenografi til vikingespillet i Frederikssund samt revyen, og meget, meget andet… Og nu hugger jeg altså også i sten.”

Thomas Vaarbroe hjemmeside

Thomas Vaarbroe

”Til dagligt arbejder jeg med sportsskader og muskelproblemer, mit team af behandlere er fordelt på 3 klinikker i Frederiksberg Sportsklinik. ’Arbejdet’ med stenen i Frederikssund giver mig en god adspredelse fra mit daglige virke, men frem for alt giver det mig en meget stor personlig tilfredsstillelse at se og høre, at så mange mennesker har taget godt imod ideen med mindestenen og bruger den.”

De to trofaste aktører i Vikingespillene i Frederikssund har været fire år at hugge en ny runesten som står foran indgangen til friluftsscenen på Kalvøen i Frederikssund.

Henrik med sten nr 2

Ifølge deres hjemmeside har de i sinde at fortsætte hugningen af nye runesten, i hvert fald har de i en grusgrav fået lagt sten til side, så der er til mange års arbejde. Her ses Henrik Grundtmann med sten nr. 2.

Henrik Grundtmann deltog i 2001 i det såkaldte Særimner-projekt i anledning af Vikingespillets 50års jubilæum. Her blev 100 glasfiber-grise kunstnerisk udsmykket, udstillet i byen og senere solgt på auktion. Projektet var arrangeret af blandt andre Bert Walter. Særimner var i den nordiske mytologi den gris de afdøde krigere i Valhal hver dag kunne slagte og spise, hvorefter den levede op klar til at blive slagtet igen næste dag. Henrik Grundtmann hjalp børn fra fritidsklubben Klub 107 med at dekorere grisen.

Kilder, link og litteratur

Runesten-Stenkunsthjemmeside for de to vikinge-stenhuggere.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse