Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Jacob Brostrup

Jacob Brostrup - kunsten-nu

Foto: Kunsten.nu

Jacob Brostrup, født i 1973 i København, studerede på Danmarks Designskole 1998-2002. Bor og arbejder i Trekroner ved Roskilde. Har udstillet på blandt andet Charlottenborgs Forårsudstilling, Art Dubai, Galleri A i Oslo, Galerie Alex Wiberg i Stockholm og Art Copenhagen. Han har levet af sin kunst siden 2004.

Fotografiet er både Jacob Brostrups værktøj og hans kunstneriske udgangspunkt. Han fotograferer på livet løs og afsøger fotografierne for indhold og vinkler som han sampler og overfører til lærred hvor han i olie maler sig frem til det færdige værk. Maleriet færdiggøres i en sammenhængende proces hvor han i den endnu våde maling laver nogle karakteristiske vibrerende streger som efterhånden er blevet en signatur i sig selv.

Med flere eksponeringer kan Jacob Brostrup flette flere virkeligheder ind i hinanden. Tidligere arbejdede han med striber og felter hen over motivet for at skabe dynamik og visuelle effekter, men siden har han fundet frem til nye teknikker.

Jacob Brostrup har forskellige inspirationskilder og er fx meget fascineret af pop-art og især af den amerikanske kunstner Robert Rauschenberg som også bruger sampling af forskellige elementer i sine værker.

Værker af Jacob Brostrup i Frederikssund

Fire malerier på lærred på Frederikssund Gymnasium – et motiv med Kronprins Frederiks Bro og tre forskellige bymotiver.

jacob-brostrup-kronprins-frederiks-bro-ekstra-119

jacob-brostrup-maleri-af-byliv-pa-laerred-nr-46

jacob-brostrup-billede-af-byliv-nr-118

jacob-brostrup-maleri-pa-laerred-byliv-nr-47

Kilder, link og litteratur

Hjemmeside for Jacob Brostrup med interview og portrætter af Lise Kristoffersen og Else-Marie Bukdahl.

Hjemmeside for Galleri Kirk med bibliografi og illustrationer.

Jacob Brostrup – portrætbog udgivet 2011 af Galleri NB med værker fra New York suppleret med artikler og interview der belyser udviklingen af hans kunstneriske udtryk og om den kunstneriske sammenhæng hans værker aktuelt skal ses i.

Portrætartikel Ugens Kunstner 2013 i Kunsten.nu. Rigt illustreret.

Det der ligner, illustreret artikel af Jens Pedersen i Kunst & Borger, Medlemsblad for Roskilde Kunstforening, 4 sider, maj 2014 – i anledning af udstillingen Roskilde kan I høre mig i Kunsthuset Palæfløjen i Roskilde.

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse