Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

John Rud

John Rud - hjemmeside

Foto: John Ruds hjemmeside

John Rud (Petersen) er billedhugger, født 27. marts 1952. John Rud bor på Sejerøvej i Skamlebæk ved Fårevejle.

John Rud er repræsenteret i Frederikssund med Aks med to strå fra 1993 og har på cirka samme tid leveret skulpturen Da blokkene gled fra hinanden til Frederikssund Private Realskole i forbindelse med skolens hundredårs jubilæum.

John Rud deltog i 2004 sammen med billedkunstneren Naja Salto i en udstilling i Langes Magasin under titlen Naturen – en kilde til inspiration arrangeret af Frederikssund Kunstforening. Han fik her solgt tre skulpturer til 5.000 kroner stykket. Se Simon Dinsen Hansens omtale i Frederiksborg Amts Avis med foto af et af de solgte værker og køberen.

En glædelig nyhed Skulpturudstilling Willumsen 2009

Foto: Morten Ledet, Frederikssund Kommune

John Rud Petersen deltog i 2009 i skulpturudstillingen i J.F. Willumsen Museets park med værket En glædelig nyhed – en lørdagskylling er slået hel ud som spejlæg (foto).

John Rud ved en skulptur han har stående på torvet i Ringsted. Pressefoto brugt ved omtale af ovennævnte skulpturudstilling i Amtsavisens kulturtillæg.

Udstilling i Langes Magasin i januar 1987 sammen med maleren Herold G. Kristensen. Se brochure, værkfortegnelse og avisomtaler.

Kilder, link og litteratur

John Ruds hjemmeside.

Foderstofgården nu fuldt færdig, reportage fra afsløringen af John Ruds skulptur Aks med to strå, Frederikssund Avis, 25. juli 1991.

Langt mellem snapsene i det grønne, anmeldelse ved Eva Pohl af en udstilling af mellemmer af Dansk Billedhuggersamfund inde og ude på Gl. Holtegaard, Berlingske, 1993, ellers udateret. Illustreret med et foto af en af tre “blødt formede og magtfulde” skulpturer lavet af tækkerør af John Rud. Anmelderen er ret kritisk over for udstillingen: “Men som sagt gælder det afgjort ikke John Ruds favntag med de lange rør. Hans værker fletter sig selvfølgeligt ind i det omgivende rum, samtidig med at de besidder en egen naturlig meningsfuldhed. De kunne alene have gjort det ud for udstillingen i den grønne park. Tækkerørsskulpturerne giver en ekspansiv oplevelse og gør således opmærksom på det vide rum omkring sig.”

Noter

Lis Nielsen, formand for Kunstforeningen og lærer på Realskolen, ses her på besøg på John Ruds huggeplads for at se på pingviner til Realskolen – er det i 1986 i anledning af skolens 100års jubilæum hvor John m.fl. udstillede, eller fra 2004 hvor han også udstillede?

John Rud har udstillet i haven ved Frederikssund Rådhus.

Artiklen er oprettet med John Ruds medvirken i juli 2014.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse