Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Kirsten Murhart

Kirsten Murhart, foto Kunstgalleriet.

Kirsten Murhart, kunstmaler, født 1951 i Vaabensted på Lolland. Undervist af malerne og grafikerne Ole Vincent og Alfred Immanual Jensen. Arbejde først som journalist ved siden af sit maleri, men gik i 2004 fuldtids ind i sit kunstneriske arbejde. Omkring 2011 er hun flyttet permanent til Italien dels i Gagliano Aterno øst for Rom og dels i Nardó i Salento i Syditalien..

Kirsten Murharts særkende er portrætter af eksistenser malet på en skæv måde. “Mange har kaldt mine malerier barske og burleske,” skriver hun. “Selv sætter jeg smilet, humoren og det ‘skæve’ meget højt. Derfor er klovnen måske blevet min følgesvend som kunstmaler. Hvis mine evner havde rakt, ville jeg gerne have været klovn. Ingen andre figurer rummer så meget poesi og så stor glæde og sorg som klovnen, og kun musikeren, maleren og klovnen kan fortælle mere end ord kan sige.”

Kirsten Murhart maler figurativt og ofte i stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, og det hun vil, er at fastholde stemninger, følelser og historier på lærredet. “Jeg vil gerne male alt det der ikke kan siges med ord. Det gælder både de gode og værdifulde ting i livet – og alt det vi som mennesker må tage afstand fra og kæmpe imod.”

Kirsten Murhart har udstillet mange steder i Danmark og en del steder i udlandet og er fast udstiller hos flere gallerier både hjemme og ude. Hun har i en årrække været med i den sydsjællandske kunstnergruppe SALT der var kendt for sin årlige udstilling i Det gule Magasin i Karrebæksminde.

I 2005 udstillede Kirsten Murhart hos Frederikssund Kunstforening (se brochure) sammen med billedhugger Steen Overgaard Madsen. Kirsten Murhart solgte ni værker, heraf et til Frederikssund Kommunes Kunstforening.

Værker af Kirsten Murhart i Frederikssund

Mindre maleri med motivet klovn. Udstillet hos Frederikssund Kunstforening 2005 (se brochure) med billedkunstnerne Kirsten Murhart og Steen Overgaard Madsen. Kirsten Murhart solgte ni værker, heraf et til Frederikssund Kommunes Kunstforening. Se fotos fra udstillingen i Langes Magasin med dette og flere andre klovnebilleder. Signaturen er et sammenskrevet H og M i en cirkel.

klovn-med-signatur-hm-i-cirkel

Kilder, link og litteratur

Kirsten Murharts hjemmeside.

Kirsten Murhart hos kunstgalleriet.dk.

Kirsten Murhart hos Galleri Uggerby.

Kirsten Murhart hos artpopuli.dk.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse