Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Street Art 3600

Street Art 3600 er en lokal gruppe spaydåse-malere eller graffitimalere som i 2017 gennemførte et street art-forløb støttet af Frederikssund Ungeråd. Gruppen arbejdede herefter for dels at finde mure de (legalt) kunne male store malerier på, og dels at få en underviser der kunne lære dem kunsten. Gruppen fik heri støtte af Projektvognen, et initiativ under Frederikssund Ungdomsskole.

Som noget af det første fik de lov at male på en mur ved skaterbanerne ved Frederikssund Hallen, derefter en mur ved Kirkegade 4 (Nima Ejendomme) og et midlertidigt byggeplankeværk mellem Attendos plejehjemsbyggeri og Lidl på A.C. Hansens Vej i Frederikssund. Malerierne blev gennemført med den erfarne maler og underviser, Lars Pedersen, som blandt andet har været leder af mange murmalerier på Roskilde Festival.

Her er Street Art 3600-gruppen i gang med maleriet på plankeværket mellem Attendo og Lidl. Foto Hans Kjelstrup.

I september 2019 malede gruppen på en mur der i forvejen var overmalet med diverse graffiti og tags (navnetræk eller mærker). Muren er en del af en bagbygning til ejendommen Jernbanegade 25 ud til stien mellem Kirkegade og Bakkestræde.

Herunder først en situation fra malerarbejdet og dernæst to før-og-nu-montager fra stien mellem Kirkegade og Bakkestræde. Alle tre fotos af Street Art 3600 selv.

”I Street Art 3600’s optik er vi i gang med en forskønnelse af Frederikssund,” forklarede projektleder Hans Kjelstrup fra Projektvognen dengang i en pressemeddelelse.

Frederiksborg Amts Avis bragte den 30. december 2019 portrættet 20-åring maler byen farverig af en af de meget aktive graffitimalere, den dengang 20årige Victor Gram. Som her er fotograferet ved det midlertidige maleri på plankeværket mellem Attendo og Lidl. Foto Maj-Britt Holm.

På Facebook og Youtube ligger flere korte videoer af Street Art 3600 i gang med de forskellige malerier. Søg på Street Art 3600, Projektvognen eller Frie Mure.

Kilder, link og litteratur

Unge graffitikunstnere har fået lov, Frederiksborg Amts Avis, 14. september 2019.

Street Art har forvandlet endnu en mur i byen, Frederiksborg Amts Avis, Ea Lykke Schausen, 23. september 2019.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse