Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Christina Ryttersø

Christina Ryttersø, glaskunstner/glaspuster, født 13. oktober 1975 i Frederikssund, gik på Falkenborgskolen, er uddannet ført på Bornholms Kunsthøjskole (hvor hun siden har undervist) og dernæst på Designskolens glas- og keramikskole på Bornholm. Christina Ryttersø er italiensk gift, bor både i Danmark og Italien og driver et rejsebureau (glaskunsten alene kan hun ikke leve af). Christina Ryttersø er vokset op med Vikingespillet og har genne mange år spillet roller på scenen og i vikingetaflet (revyen) og været lurblæser.

Christina Ryttersø har i 2003 udstillet i Langes Magasin sammen med sin skole- og vikingekammerat, modist (hattemager) Anne Mie Hansen. På foto af Patrick Holbek herover ses til venstre Christina og til højre Anne Mie. Udstillingen var arrangeret af Initiativrådet og hed Glas & Hatte. Anne Mie Hansen deltog med en lang række hattekreationer, Christina Ryttersø med sin glaskunst, mest ovnformet glas (genbrugsglas). Som  herunder. Foto Allan Nørregaard.

Henover årsskiftet 2005-06 deltog Christina Ryttersø i en udstilling i Langes Magasin med Vikingespillet som arrangører – sammen med Roskildegruppen Slotsquilterne. Christina udstillede blæst glas og en serie med ti farverige og store, vaseformede cirkus-figurer med hver sin personlighed – fx klovn – lavet under et ophold på et glasværksted i London og fremstillet af flydende glas i en slags pølseteknik. Som herunder. Foto Lars Skov.

Christina Ryttersø har flere gange deltaget i Dannermarked med kunsthåndværk mm ved Rejsestalden i Jægerspris.

Kilder, link og litteratur

Glaskunst så hatten passer, Simon Dinsen Hansen, Frederiksborg Amts Avis, 6. januar 2003.

Smukt afstemt udstilling i Langes Magasin, Frederikssund Avis, 8. januar 2003.

Quilt og glas på juleudstilling og Kunst i Magasinet, Frederikssund Avis og Frederiksborg Amts Avis, 20. december 2005.

Nytår med glas og quilt, Simon Dinsen Hansen, Frederiksborg Amts Avis, 28. december 2005.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse