Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Lone Jacobsen

Lone Jacobsen, guldsmed og kunsthåndværker, bor og arbejder i Jægerspris. Hun har tidligere i 12 år haft værksted i Svaneke.

Lone Jacobsen opholdt sig i 2002 en måned i et refugium ved Upernavik Museum i Grønland hvor hun indrettede et lille værksted og indsamlede lokale materialer og inspiration til sit smykkearbejde. Hjemme arbejdede hun videre med de grønlandske materialer, og resultatet kunne ses året efter på udstillingen Fra Grønland til Jægerspris i Rebekkasalen på Jægerspris Slot med smykker fremstillet af blandt andet rensdyrtakker, narhvaltænder og sælkløer.

Grønlandsinteressen var inspireret af billedkunstneren Aage Gitz-Johansen som Lone Jacobsen havde lært at kende da han i 1960erne i perioder boede i Koblerne nord for Jægerspris. Gitz-Johansen deltog posthumt i ovennævnte udstilling i Rebekkasalen med 27 tegninger, malerier og træskærerarbejder – flest arbejder fra Grønland, men også enkelte fra tiden i Jægerspris. Gitz-Johansen levede 1897-1977, og det var sønnen Jeppe Gitz-Johansen der stod for udstillingen af faderens værker.

I 2008 deltog Lone Jacobsen sammen med to andre lokale smykkekunstnere – Lise Löfkvist Radl og Marie-Louise Kristensen – i udstillingen Forunderlige Verden i Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris.

Lone Jacobsen har deltaget i Dannermarked for kunsthåndværkere ved Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris.

Kilder, link og litteratur

Påskeudstilling i Rebekkasalen 2003 – udstillingstryksager.

Forunderlige Verden, udstilling i Kulturhuset Rejsestalden, 2008.

Note

Hendes firma Lone J Guldsmed er ophørt i 2003.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse