Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Mette Holmskov

Mette Holmskov Islebjerg Kirke

Mette Holmskov, foto hendes hjemmeside.

Mette Holmskov, født 1946, maler, tegner og keramiker, pædagog, bor på Jagtvej i Grønholt (Fredensborg). Mette Holmskov er vokset op i et kunstnerhjem – se nedenfor. Hun er uddannet som keramiker på Kunsthåndværkerskolen, men hun har sideløbende med keramikken arbejdet med tegning og maling. Efterhånden har maleriet dog fået overtaget. Hun finder sine motiver lokalt, og det er vist nok altid med horisonten som dominerende element. Mette Holmskov er medlem af kunstnergruppen Ni Liv (tidligere også gruppen Majkat), og hun er med i Kunstrunden Nordsjælland (åbne værksteder som regel i pinsen).

Mette Holmskov har udstillet hos Frederikssund Kunstforening i Kunst som gave-udstillingerne i 2000 og 2006. I 2015 udstillede hun i Kunst før Columbus i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus, i 2016 udstillede hun oliemalerier i Islebjerg Kirke i Frederikssund, og i 2017 deltog hun som et af seks ‘liv’ i en udstilling med kunstnergruppen Ni Liv i Langes Magasin, Frederikssund.

Mette Holmskov er datter af billedhuggeren og maleren Helge Holmskov (1912-1982) som er repræsenteret med en litografi på Frederikssund Rådhus. Frederikssund Kunstforening holdt i 1998 en udstilling med hans efterladte værker.

Værker i Frederikssund

På Rådhuset i Frederikssund befinder sig fire små aflange (typiske) landskabsmalerier, dateret henholdsvis 1996, 1997, 1998 og 1999.

fire-sma-aflange-malerier

Kilder, link og litteratur

Mette Holmskovs hjemmeside.

Kunstnergruppen Majkats hjemmeside.

Mælkebøtter og lokale udsigter, interviewreportage fra udstilling med Mette Holmskov og Lene Lundgaard i Galleri Plus i Hillerød, Knud Cornelius, Frederikssborg Amts Avis, 30. marts 2000. På et foto ses Mette Holmskov foran sine billeder og med et stykke af sit keramik, en stor skål, i favnen.

Omtalt i publikationen Hillerødkunstnere gennem 200 år, Hillerød Bibliotek, 2008.

Bilag

På sin hjemmeside skriver Mette Holmskov om sin kunst:

Naturen er den store inspirator for mig. Med de skiftende årstider og belysninger. Det meste af mit liv har jeg boet på landet med naturen udenfor vinduerne.

Jeg arbejder med landskabet enten naturalistisk eller mere abstrakt hvor landskabet opfattes som farveflader. Jeg har også arbejdet med forskellige størrelsesforhold. Jeg har blandt andet arbejdet med billeder hvor næsten kun horisontlinjen var tilbage. Billeder på tre cm i højden. Jeg arbejder stadig med disse formater samtidig med større og store malerier. Oftest går eller cykler jeg rundt med min skitseblok og arbejder videre hjemme med oliemaleriet. I modsætning til fotografiet indfanger jeg på skitseblokken det som er mest væsentlig for netop dette landskab under de aktuelle omstændigheder.

Det startede i mit barndomshjem hvor også alle materialer var tilgængelige og kunst blev udøvet af min far billedhugger, Helge Holmskov. Kunst var noget der blev taget stilling til og taget alvorligt. Det blev min basisuddannelse.

Jeg blev uddannet på Kunsthåndværkerskolens keramiklinje. Siden da har jeg arbejdet med keramik, tegning og maling. I de senere år har maleriet fået overtaget. Men i forbindelse med separatudstillinger er det fint at deltage både med keramik og malerier for at opnå vekselvirkningen og bryde monotonien.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse