Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Skulpturguider

I forskelligt regi har der flere gange været lavet skulpturguider for Frederikssund Kommune.

I 1993 bragte årsskriftet Jul i Frederikssund (Thorsgaards Trykkeri) et midteropslag udformet således at et særtryk kunne falses til en firefløjet folder. Folderen Skulpturer i byen blev udgivet med kommunal støtte og kunne fås blandt andet på turistkontoret. Emnet var skulpturer i det offentlige rum, og der var udvalgt 15 skulpturer – fra gamle Frederikssund Kommune vel at bemærke.

Teksterne om værkerne var forfattet af Jul i Frederikssund-redaktør Morten Ledet, og illustrationerne var tegnet af arkitekt Claus Christensen som dengang arbejdede som byplanlægger i Frederikssund Kommune. Tegningerne var i sort-hvid og udført efter fotoresearch af daværende formand for Frederikssund Fotoklub Erik V. Jensen. Daværende formand for Frederikssund Kunstforening Lis Nielsen havde hjulpet med den grundlæggende research. Det hele var frivilligt arbejde.

Folderen blev i de efterfølgende år genoptrykt flere gange i fotokopi – og den så efterhånden ud derefter.

Forsiderne på Frederikssund Kunstforenings skulpturguider for 2007 og 2009.

I 2007 og 2009 udgav Frederikssund Kunstforening to ny skulpturguider – den sidste flottere end den første. Begge firefløjede og med farvefotografier af kunstværkerne. Det var efter sammenlægningen af kommunerne Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup til ny Frederikssund Kommune, så guiderne kom længere omkring og præsenterede desuden også en række kulturelle institutioner. Redigering, opsætning og fotografering var udført af medlemmer af kunstforeningen.

2007-guiden præsenterede 16 kunstværker, og 2009-guidenKunst i det offentlige rum – havde hele 25 værker med. Sidstnævnte folder, der blev udgivet med støtte fra Nordea, udkom i en senere udgave med et 26. værk, Viera Collaros lys-installation Ved åen på Sillebroens torv fra 2011.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse