Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Slangerup Bymidte

Se også Slangerup Rådhusplads.

Kunstværker i Slangerup

Kingo

Kingo mindesten

Buste af Thomas Kingo på høj sokkel i mindeanlæg foran nr. 6 på Kirketorvet i Slangerup.

Samarbejde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Erik Hansen.

Mellem parkeringspladsen ved Superbrugsen Slangerup og Slangerup Rutebilstation står en meget stor rusten jernskulptur bestående af syv ringe med bred ‘streg’ og af forskellig størrelse og form. Værket tilhører brugsforeningen og har titlen Samarbejde med reference til brugsbevægelsens idégrundlag.

Skulpturen blev oprindelig sat op på brugsens facade i forbindelse med en ombygning i 1980. Senere blev den flyttet til sin nuværende plads.

Folkene bag skulpturen er brugsens daværende uddeler Sven Risvang som havde idéen, og som fik erhvervsvejleder Poul Skovgaard til at forestå smedearbejdet. Sven Risvang havde været uddeler i 30 år da han fratrådte i 1992.

Ejegod Tidende, Lokalhistorisk Forening for Slangerupegnen, har i nr. 3 2016 en artikel af redaktør Irene Nielsen om skulpturen Samarbejde.

Udsmykning på Slangerup Brugs. Ukendt år og fotograf. Lokalavisens billedsamling.Udsmykning på Slangerup Brugs. Lokalavisens billedsamling – ukendt år og fotograf.

Slangerup Bio – murmaleri

Murmaleri Slangerup Bio Hanne Salamon

I 1994 udførte Hanne Salamon et større murmaleri på Slangerup Bio. Maleriet er overmalet ved en senere istandsættelse af bygningen.

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse