Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Svend Åge Larsen

Billedkunstner og keramiker Svend Åge Larsen, 1931-2004. Boede i Koblerne mellem Kulhusvej og Kohave nord for Jægerpris. Lærer på Thorstedlund Kunsthøjskole.

Svend Åge Larsen var uddannet fra Skolen for Brugskunst og Den Kgl. Porcelænsfabrik. Han arbejdede mest med vokspasteller, men har også lavet enkelte oliemalerier.

Skoven Kirke nord for Jægerspris blev i 1983-84 genopbygget efter en omfattende brand. Arkitekt Torben Hjort fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel skabte et enkelt og lyst kirkerum, og Svend Åge Larsen stod for udsmykningen af en del af kirkerummet med en altertavle i glasmosaik og med store felter på kirkeskibets langvægge af stentøjsklinker dekoreret med vievandskors.

Frederikssund Kunstforening og Frederikssund Musikforening arrangerede i oktober 1984 musik m.m. i den nyistandsatte Skoven Kirke, og Svend Åge Larsen fortalte om sin kunstneriske udsmykning, farvesætningen m.m.

I 1988 afholdt Kunstforeningen sin forårsudstilling med værker af Svend Åge Larsen. Udstillingen hed Stentøj & Billeder – se værkfortegnelse.

Som led i en større renovering i 1989 af Frederikssund Kirke blev den gamle altertavle fjernet og placeret i sideskibet. I stedet blev der i de tre vinduer i apsis sat glasmosaikker lavet af Svend Åge Larsen.

Værker af Svend Åge Larsen i Frederikssund

Nonfigurativt billede i blå-grøn-gule nuancer fra 1988 og et landskabsmaleri i lidt samme nuancer og ligeledes fra 1988, befinder sig på Frederikssund Rådhus, formentlig indkøbt på Frederikssund Kunstforenings udstilling 1988, foto Flemming Bülow.

nonfigurativt-billede-i-gronlige-nuancer

I Kalvøsamlingen er Svend Åge Larsen repræsenteret med et maleri fra 1965 Udsigt fra Østskoven over fjorden, 129×96. Foto Bjørn Nielsen.

I forbindelse med Kalvøselskabets 90års jubilæum blev der i restauranten ophængt tolv vokspasteller af Svend Åge Larsen med årets måneder som motiv. Værkerne er endnu ikke fotograferet.

Svend  Åge Larsen i privat eje

Formodet lokalt motiv, farvekridt, 55×75 cm. Signaturen er så lille at den er  fotograferet gennem lup.

Figurer, oliepastel, 1988, proveniens: købt på en udstilling i Frederikssund Kunstforening i 1988.

Keramisk skål, 12,5×37 cm.

 

 

Dekoration af
Skoven Kirke

Skoven Kirke

Frederikssund Kirke

 

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse