Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Torben Bo Halbirk

Torben Bo Halbirk i sit værksted, foto fra hans hjemmeside.

Torben Bo Halbirk, maler og grafiker, født den 10. november 1947 i København, belgisk gift, uddannet fra Robert Askou Jensens tegneskole i 1975 og de næste tre år flere udenlandske skoler, bosat i Paris siden 1980 hvor han i 1992 etablerede et åbent grafisk værksted i 80, rue de Chemin-Vert.

Torben Bo Halbirk er en mangesidig kunstner, men et tilbagevendende motiv i oliemalerierne og de grafiske værker er lysets reflekser i vand. Mange af hans værker er baseret på naturiagttagelse og skildrer franske landskaber, andre er mere gådefulde og dramatiske. Han er meget engageret i kunstens verden, også ud over billedkunsten.

I 2002 udstillede Torben Bo Halbirk i Langes Magasin hos Frederikssund Kunstforening sammen med billedhugger Stine Ring Hansen. Se brochure og avisomtale. Torben Bo Halbirk deltog med et par snese grafiske arbejder hvoraf et blev købt af Frederikssund Kommune – se nedenfor.

Værker af Torben Bo Halbirk i Frederikssund

Frederikssund Rådhus grafisk arbejde Nordhavs lys, 1998, tryk 20 af 40, indkøbt af Frederikssund Kommune på en udstilling hos Frederikssund Kunstforening i 2002. Foto Flemming Bülow.

Kilder, link og litteratur

Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Torben Bo Halbirks hjemmeside.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse