Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Stine Ring Hansen

Stine Ring Hansen hjemmeside

Stine Ring Hansen, foto fra hjemmeside.

Stine Schjermer Ring Hansen, skulptør og bronzestøber, født den 4. august 1968, værksted i den gamle knivfabrik i håndværker- og kunstnerbyen Raadvad ved Mølleåen nord for Dyrehaven (Kongens Lyngby). Som barn har hun tegnet og malet under vejledning af sin far, konservator og maler Erik Ring Hansen, og hun har nogle år assisteret faderen med kirkerestaureringer for Nationalmuseet. Moderen var tekstilkunstner Vibeke Schjermer Nielsen. I 1989 var Stine Ring Hansen elev på Thorstedlund Kunsthøjskole.

Det med bronzen kom til Stine Ring Hansen da hun få år senere traf sin inspirator, læremester og senere partner, billedhugger og bronzestøber Steffen Lüttge (1945-2016), grundlægger af Raadvad Billedhuggerværksted og Bronzestøberi. Hun har modtaget flere priser, udført mange bestillingsopgaver og udstillet mange steder rundt omkring i Danmark og i udlandet. I 2018 afholdt hun i anledning af sit 25års jubilæum med bronzen en retrospektiv udstilling i Fortun Fort ved Dyrehaven nord for København.

Stine Ring Hansens bronzer betegnes som meget fabulerende med fantasien som den store ingrediens. Hun er fascineret af naturen, især fuglen som hun ser som et frihedssymbol. Naturinspirationen forenes med det abstrakte i et stramt formsprog med bløde former, rene flader og linjer med polerede, reflekterende detaljer. Andre af hendes temaer er både samfundsmæssige forhold og fx H.C. Andersens eventyrverden. Efter Lilli Lehmann, Weilbachs Kunstnerleksikon, og Wikipedia.

I 2002 udførte Stine Ring Hansen to bronzeskulpturer til Nordeas Erhvervspris for Frederikssund-området som gik til busselskabet FjordBus i Slangerup. Se pressemeddelelse. Skulpturerne indgik i en udstilling med hende og grafikeren Torben Bo Halbirk som Frederikssund Kunstforening samme år arrangerede i Langes Magasin i Frederikssund. Her viste hun godt tyve bronzeskulpturer heriblandt en meget stor Rumpefugl placeret på fortovet foran magasinbygningen. Se brochure og avisomtale.

Rumpefugl.

Stine Ring Hansen deltog i 2005 i Frederikssund Kunstforenings 60års jubilæumsudstilling sammen med cirka 30 andre kunstnere – lokale og udefra kommende. Her viste hun seks bronzeskulpturer – alle med eventyrtema.

Og samme år deltog hun i en skulpturudstilling på plænen ved Kulturhuset Elværket sammen med fem andre billedhuggere – Steffen Lund, Steffen Lüttge, Steen Overgaard Madsen, Lars Skov Nielsen og Misja Kristoffer Rasmussen. Stine Ring Hansen deltog med den næsten en meter høje bronzeskulptur Rumpefugl.

Værker af Stine Ring Hansen i Frederikssund

I 2002 udførte Stine Ring Hansen to bronzeskulpturer til Nordeas Erhvervspris for Frederikssund-området som gik til busselskabet FjordBus i Slangerup. Se pressemeddelelse.

Kilder, link og litteratur

Stine Ring Hansens hjemmeside.

Stine Ring Hansen i Weilbachs Kunstnerleksikon, Kustineks Danmark.

Stine Ring Hansen hos Wikipedia.

Indbydende kunst, ferniseringsreportage fra  udstillingen i Langes Magasin i 2002, Simon, Frederiksborg Amts Avis, 21. september 2002.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse