Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Vincent Verde

Roland Vincent Verde, maler, født 17. august 1927 i København, navneskift fra Frederiksen til Verde cirka 1960. Forældre: Handelsmand Niels Frederiksen og syerske Dagmar Ingeborg Andersen. I smedelære, men som kunstner autodidakt (har dog haft kontakt til malerne Hans Sørensen og John Bryø). Boede i Venslev – så længe at han i en lokalavis i 1980erne blev kaldt “Venslev-kunstneren”. Mange rejser til Frankrig fra 1978 til 1989.

Marianne Barbusse Mariager skriver i Weilbachs Kunstnerleksikon:

“Vincent Verde arbejdede i 1960erne med abstrakte kompositioner sammensat af facetagtige eller aflange farvefelter, placeret i en post-kubistisk tradition. Fra begyndelsen af 1970erne opløses formerne, og farverne bliver det dominerende element i kompositionen. Hans malerier og akvareller er ekspressive og stærkt koloristiske med en raffineret bearbejdning af farverne. Der indgår ofte ansigter i hans kompositioner, enten deciderede portrætter, fx Musikdirektør og Selvportræt, eller ansigter som spontant bliver til i løbet af maleprocessen. Han har i 1980erne arbejdet tredimensionalt med en række bemalede sten.”

Medstifter af Pol 66 i 1966 og udstillede flere gange sammen med denne gruppe. Har udstillet en del steder rundt i landet, blandt andet i Hillerød i 1991.

I Frederikssund har Vincent Verde udstillet hos personalets kunstforening på Frederikssund Sygehus i 1987 ( se side i kunstforeningens scrapbog) og kort forinden i Frederikssund Kommunes Kunstforening hvor udstillingen hed Mennesker og masker.

Vincent Verde sagde i anledning af sin udstilling hos Sygehusets Kunstforening: “Som billedmager er det vigtigt for mig at mine arbejder bliver set. Derfor er det en glæde for mig at udstille på Dybendal, hvor jeg håber og tror mange vil have fornøjelse af at se mine billeder.”

Kilder, link og litteratur

Vincent Verde i Kunstindeks Danmark (Weilbachs Kunstnerleksikon).

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse