Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Birgit Margrethe Andersen

Birgit Margrethe Andersen, billedkunstner, er tidligere sekretær i Frederikssund Provsti. Hun bor i Maler Kajs hus i Kongensgade i Slangerup med sin mand, pastor emeritus og tidligere provst Knud Andersen (også billedkunstner). Sammen driver de Galleri Sankt Mikael.

Kongensgade 21

Kongensgade 21, det rødbrune hus med galleriet i den hvide sidebygning.

Birgit Andersen er elev af Kaj Skjødt Petersen (Maler Kaj), Robert McLean, Ulla Bille, Tina Bendz og Xenia Michelsen. Ulla Bille har været en stor inspiration for Birgit Andersens arbejde med portrætmaling.

Birgit Andersen Portæt af Ulla Billes datter

Birgit Margrethe Andersen, Ulla Billes datter, 2015, akryl på papir, 29×38 cm.

Galleriet er etableret i 2004, og kunstnerparret har udstillet der mange gange, og de har også inviteret mange kunstnere på besøg i galleriet.

I 2012 besøgte Galleri Sankt Mikael Langes Magasin i Frederikssund for at afholde en juleudstilling sammen med tegner og skulptør Inge Thomasen, Hillerød, der deltog med små hovedsagelig kvindelige skulpturer i brændt og glaseret ler. Knud Andersen udstillede en del malerier inspireret af den tyske ekspressionist August Mache, og Birgit Andersen dyrkede sit yndlingsmotiv ‘lysning i skoven’.

I 2013 deltog parret i udstillingsrækken Kunst før Columbus i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus med malerier i olie og akryl.

Birgit Andersen er medlem af sammenslutningen Krudtværksmalerne i Frederiksværk og af foreningen Fjordkunst i Frederikssund.

Birgit Andersen har malet i mange år. På Galleri Sankt Mikaels hjemmeside kan man se en illustreret liste over udstillinger som Birgit og Knud Andersen har afholdt og deltaget i.

Birgit M Andersen 2012 Lysglimt IV

Birgit Margrethe Andersen, Lysglimt IV, 2012, akryl på lærred 2012, 60 x 80.

Kilder, link og litteratur

Galleri Sankt Mikaels hjemmeside.

 

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse