Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Frederik Holdgaard

Frederik og Pomposo

Frederik Holdgaard og Pomposo, 2009 (ukendt fotograf og sted)

Frederik Holdgaard er billedhugger (skulptør) og bosiddende i Frederikssund. Han er oprindelig uddannet glaspuster og har også arbejdet med keramik og maleri inden han helligede sig skulpturen. Hans råmateriale er typisk store natursten fx fundet i grusgrave, men også bronze og andre metaller.

Frederik Holdgaard deltog i 2006 i Frederikssund Kunstforeningen juleudstilling Kunst som gave. I 2007 deltog han i en censureret udstilling i Malmø. Han har desuden udstillet i Galleri Liisberg i Hundested og fra 2012 i Galleri B i Roskilde. Hans skulpturer er blandt andet repræsenteret på Jyllinge Skole.

Frederik Holdgaard deltog 2009 i en stor skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum arrangeret af Frederikssund Kunstforening i samarbejde med museet. Den deltagende skulptur Pomposo er siden erhvervet af grundejerforeningen ved Stationsparken i Frederikssund.

Værker af Frederik Holdgaard i Frederikssund

Skulpturen Pomposo står ved boligbebyggelsen Stationsparken omkring den gamle jernbanestation på A.C. Hansensvej i Frederikssund. Den er af sort granit hvori er indsat to bronze-friser. Skulpturen står synlig fra vejen.

Skulpturen indgik i 2009 i en stor skulpturudstilling i parken ved J.F. Willumsens Museum arrangeret af Frederikssund Kunstforening i samarbejde med museet. Skulpturen blev året efter udstillingen erhvervet af grundejerforeningen i Stationsparken.

Pomposo Skulpturudstilling Willumsen 2009

Pomposo i parken ved Willumsens Museum, 2009. Foto: Morten Ledet, Frederikssund Kommune

Frederik Holdgaard har i to omgange udført værker til Nordeas Erhvervspris. I 2007 var han alene om opgaven med to beslægtede skulpturer – den ene i granit, den anden i bronze. Se avisomtale.

I 2011 var han sammen med to andre lokale kunstnere, Gitte Harslev og Inge Prier. Der var tale om to skulpturer som de lavede i fællesskab. Skulpturerne lignede hinanden, men ikke var ens, og var lavet i blandede materialer (sten, metal og papmache). Inden prisoverrækkelsen var skulpturerne udstillet i banken – se avisomtale med de tre kunstnere med deres værker.

Her ses fra venstre Gitte Harslev, Frederik Holdgaard og Inge Prier ved præsentationen er værkerne til Nordeas erhvervspris 2011. Derefter følger medlemmer af Nordeas bankråd: formand Jan Morbech, Morten Alfastsen og Søren Heiberg.

Kilder, link og litteratur

Falkenberg indviet med hurra, reportage fra nyindviet plejecenter i Ålsgårde som er udsmykket med fire skulpturer af Frederik Holdgaard – en af skulpturerne er med på et foto, Frederiksborg Amts Avis, 3. februar 2011.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse