Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Laurentius van Dam

Laurentius van Dam, kunstmaler, født 1954  i Holland og uddannet fra kunstakademiet i Den Haag i 1985, har også boet og arbejdet i Tyskland, og først i 1990erne dukkede han op i Danmark, først som underviser på Herning Højskole, siden i København hvor han havde atelier, underviste og lavede en række projekter. Fra 1999 var basen skiftet ud med Svanholm Gods i Horns Herred hvor han drev en kunstskole. Siden først i 2010erne har han boet og arbejdet i Frederikssund, og her driver han i hjemmet kunstmalerskolen MovingArt med sin sambo kunstmaler Irmelin Funch. Mange billedkunstnere i Frederikssund og omegn er blevet undervist af Laurentius van Dam.

Laurentius van Dam i sit værksted marts 2009 i anledning af at han var månedens kunstner i Fjordkunstnerne. Foto Thomas Olsen.

Laurentius van Dam maler primært større abstrakte malerier og portrætter. Han har udstillet mange steder i udlandet og i Danmark – i Frederikssund blandt andet i Rejsestalden i Jægerspris og i Elværket og Langes Magasin i Frederikssund. Udstillede i Kunst som gave i regi af Frederikssund Kunstforening i 2004.

Selvportræt, olie på lærred, 2016.

Kilder, link og litteratur

Udateret folder fra Frederikssund-tiden.

Avisomtaler.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse