Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Hanne Hansen

Hanne Lis Hansen er født i 1943, autodidakt, begyndte først at male som 37årig og malede til en begyndelse akvarel og senere også oliemaleri. Hanne Hansen bor i Jægerspris-området og har malet billeder fra skoven. Hun dyrker især portrætkunsten i tegning, akvarel og olie. Hun har flittigt portrætteret folk fra Vikingespillet.

I 1992 udstillede hun i kunstnergruppen Samspil i Langes Magasin, og på Frederikssund Sygehus udstillede hun malerier, akvareller og tegninger  (se side i den scrapbog som sygehusets kunstforening førte).

I 1996 lavede hun sammen med Sisse Westergaard udstillingen Markante mennesker der viste deres forskellige måder at portrættere mennesker på, og de malede begge de samme 16 personer. Alle i øvrigt med en eller anden lokal tilknytning: Josephine Augustinus, Prinsesse Elisabeth, Ulla Henningsen, Erik Hoffmeyer, Jørn Jensen, Ole Find Jensen, Inge Jespersen, Rune T. Kidde, Karen Meta Nagel, Bjarne Nielsen, Grete Olen, Lis Petersen, Stefan Rasmussen, Bodil Smidth, Nils Sættem og Ib Søby.

Herunder fotos af Hanne Hansen og Sisse Westergaard sammen med henholdsvis direktør for Frederik VIIs Stiftelse Nils Sættem (fotograf Henrik Frydkjær) og leder af Kulturhuset Rejsestalden Ib Søby.

Værker af Hanne Hansen på Jægerspris gl. Rådhus

Tre malerier på højformat med antagelig norsk-svenske motiver, alle tre fra 1984.

Værker af Hanne Hansen på Jægerspris Slot

Hanne Hansen udførte i 1992 en række på syv store akvareller med de kendte og markante træer i Nordskoven. Akvarellerne hænger permanent i Rebekkasalen i slottets nordfløj – men nedtages midlertidigt når der arrangeres andre udstillinger i salen. I 2022 indgik fire af akvarellerne i Jægerspris Slots museums sæsonudstilling Slottet i Skoven. Træerne et i viste rækkefølge: Storkeegen, Snoegen, Kongeegen, Dyrnæsegen, ubenænvt, Bregneegen og Bøgen ved Donekrogen.

Kilder, link og litteratur

Udstillingsfolder Markante mennesker, Rejsestalden, april-maj 1996.

Markante portrætter af markante personer, forhåndsomtale af udstillingen Markante mennesker med foto af de to kunstnere med deres malerier af Ib Søby og Nils Sættem i henholdsvis forsidehenvisningen og selve artiklen, Maj-Britt Holm, Frederiksborg Amts Avis, 22. marts 1996.

Markante mennesker i Rejsestalden, udstillingsomtale med foto af de to kunstnere med Ib Søby i virkeligheden og på lærrederne, Frederikssund Avis, 2. april 1996.

Unikke portrætter, reportage fra ferniseringen, Frederiksborg Amts Avis, 9. april 1996.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse