Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Maiken Hejnfelt

Maiken Hejnfelt ved staffeliet, foto hendes hjemmeside.

Maiken Hejnfelt, kunstmaler, bor og har atelier og galleri Atelier 1 på Fjordparken i det nordlige Frederikssund. Hun havde sin debut som billedkunstner i 2005. Hun er autodidakt, men har gået på kunstkurser og modtaget undervisning hos blandt andre Laurentius van Dam. Hun arbejder i forskellige teknikker – olie, pastel, akvarel og især akryl – på lærred, træplader, papir eller skifer, hun breder sig over flere stilarter, og motiverne er oftest abstrakt naturalistiske med inspiration fra både natur og by.

Maiken Hejnfelt har en lang række udstillinger bag sig – adskillige steder i udlandet og mange steder i Danmark, herunder kunstmesser. Hun samarbejder med nogle udenlandske gallerier og adskillige danske, og hun udstiller gerne i kunstforeninger. Maiken Hejnfeldt deltager også på kunstmesser, fx Copenhagen Art Fair, og her fik hun i 2010 sin første af nu flere forbindelser til nordjyske gallerier (se link nedenfor).

Maiken Hejnfelt er medlem af den danske kunstnergruppe Firenzekunstnerne, en gruppe på otte danske kunstnere som deltog på Biennalen i Firenze i 2009. Gruppen debuterede på Odsherred Kunstdage året efter, og i 2017 har gruppen udstillet på Bovbjerg Fyr.

I Frederikssund har hun udstillet i blandt andet Langes Magasin og Elværket samt flere banker og andre virksomheder og institutioner. Hun har været medlem af den lokale kunstnergruppe Fjordkunst, men er nu medlem af en mindre, lokal kunstnergruppe Fjordlands-Kunst sammen med Helle Borg Hansen, Christina Christiansen og Uls Præstholm Schwabe. I gruppen holder de blandt andet fælles åbne atelierdøre.

I 2008 deltog Maiken Hejnfelt sammen med en snes andre kunstnere og kunsthåndværkere i Frederikssund Kunstforenings udstilling Kunst som gave i Langes Magasin. Se brochure.

I 2016 udstillede Maiken Hejnfelt i Langes Magasin sammen med sin mand Niels Hejnfelt som er fotograf.

Værker af Maiken Hejnfelt i Frederikssund

I 2009 var Maiken Hejnfelt udvalgt af Nordea til at skabe to værker til årets erhvervspris. Værkerne var to malerier, et stort Down Town Reflections til selve firmaet, og et lille City Wilderness til medarbejderne. Vist henholdsvis ovenfor og nedenfor. Prisen gik til firmaet Daniamant i Slangerup der producerer søredningsudstyr.

Kilder, link og litteratur

Maiken Hejnfelts hjemmeside.

Samling af avisomtaler – 123

Maiken Hejnfelt hos Galleri Helco, Hadsund.

Maiken Hejnfelt hos Galleri Himmerland.

Maiken Hejnfelt hos Galleri Uggerby.

Maiken Hejnfelt hos Galleri Valdemar i Sæby.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse