Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Peter Biehl

Peter Biehl (1941-), billedkunstner, uddannet to år på Kunsthåndværkerskolen i København, privatelev hos maler, grafiker og billedhugger Hans Christian Høier og i 1964-69 uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi hos professor Søren Hjort Nielsen. Peter Biehl var i tyve år fra 1985 til 2005 lærer ved Thorstedlund Kunsthøjskole hvor han underviste i billedfag og kulturhistorie.

Peter Biehl og hans lærerkollega fra højskolen, Frank Hein, dannede i en årrække makkerpar med tilbagevendende udstillinger Atlantic Review som også af og til inkluderede andre kunstnere. De udstillede i flere år i Langes Magasin, og herefter holdt de i en kort periode deres udstillinger i Skovhuset i Værløse.

Peter Biehl var stærkt optaget de indtryk han kunne finde på nordatlantiske øer. I 1988 opholdt han sig og malede i Irland under en fire-fem måneder lang orlov fra kunsthøjskolen. Hjemme igen udstillede han sine mange tegninger af landskab og dyr i Langes Magasin. Se avisomtale i Amtsavisen.

Men det blev Shetlandsøerne der blev Peter Biehls foretrukne område, her tegnede øernes landskaber, havet, kysterne med vragene og ikke mindst de mange heste – shetlandsponyer. I Frederiksborg Amts Avis den 9. december 1994 har han denne stærkt illustrerede beretning om sit tegneliv – Blandt venner – tegninger gengivet herover og nedenfor. Hjemme igen i 1995 holdt han i Langes Magasin i Frederikssund Kunstforenings regi udstillingen Scenes of Shetland med 65 skildringer derfra. Se folder og omtale i Amtsavisen. Her en tegning fra en småbådshavn i Scalloway, en fiskeriby på hovedøen – øernes største by med omkring 900 indbyggere.

I 2005 tog Peter Biehl sammen med sin kæreste Jane Munck permanent ophold på Shetlandsøerne. Han var træt af Danmark og kunstsnobber og smagsdommere. Han følte ikke sin naturalistiske stil tilstrækkeligt værdsat. I Simon Dinsen Hansens artikel i Amtsavisen den 26. april 2005 – Farvel til dansk forudsigelighed – fortæller han også hvad det er der drager ham på de nordatlantiske øer.

Og lige lidt mere loddenskab.

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse