Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Form&Farv

Kunstnergruppe med base i Frederikssund og oprettet i 2000. Dengang kaldte man sig Form og Farv 2000, siden er gruppen gået over til navnet Form&Farv.

Begyndelsen på gruppen var at en håndfuld deltagere i et undervisningsforløb i HF-faget billedkunst ønskede at fortsætte arbejdsfællesskabet. Gruppen holdt de første år til på Falkenborgskolen i Frederikssund, siden har det været på Foreningscentret Pedersholm i Oppe Sundby.

Medlemmerne af Form&Farv er amatørkunstnere som arbejder seriøst og ambitiøst med deres kunst og kunsthåndværk som spænder fra akvarel og olie- og akrylmaleri over filtning, ovnformet glas og papirklip til decoupage – og mere til. Gruppen afholder ugentlige arbejdsdage på Pedershom, faglige ture, museums- og galleribesøg og andre arrangementer. Form&Farv er et fællesskab af voksne med mange forskellige kunstneriske ambitioner, men med glæden ved at fremstille kunst som det væsentlige fællestræk. Både arbejdet med kunsten og det gode samvær nydes på de ugentlige dage på Pedersholm og på arbejds- og studieturene.

Gruppen afholder årligt en-to fællesudstillinger (fx en forårs- og en efterårsudstilling) og har indtil 2017 holdt julemarked i Langes Magasin i Frederikssund. Gruppemedlemmerne har også sammen og hver for sig haft utallige udstillinger både lokalt og rundt omkring. I 2005 udstillede gruppen i Kulturhuset Elværket. Se en række avisomtaler gennem årene – 1, 2, 3, 4, 5 og 6.

En typisk plakat fra 2010erne, her for en efterårsudstilling i Langes Magasin i 2018 illustreret med en akvarel af gruppemedlem Susanne Larsen.

Foto fra ferniseringer og andre arrangementer

Navne – kun gruppemedlemmer – anført fra øverst og fra venstre mod højre:


Udstilling i Langes Magasin: Petronella Blokker (siddende) og Hanne Bertore (grøn trøje); Birgith Bejder, Inger From Jacobsen og Kirsten Rynkjøb; Kirsten Brandt; Susanne Larsen og Karen Swensson; Birgit Kappel.


Udstillling i Langes Magasin: Situation; Kirsten Brandt med gæst; Birgith Bejder med gæster; Situation; Situation med musikere; Tove Nielsen; Kirsten Dankelev.


Et malearrangement 2017: Kirsten Rynkjøb, Birgit Kappel og Petronella Blokker; Kirsten Brandt og Tove Nielsen; Birgit Kappel og Birgith Bejder; Blomster; Fremlagte værker; Karen Swensson og Susanne Larsen; Kirsten Dankelev; Petronella Blokker.


En udflugt til Jyllinge 2017: Kirsten Rynkjøb, Kirsten Brandt, Susanne Larsen og Birgith Bejder; Karen Swensson og Tove Nielsen; To gange udsigt; Petronella Blokker; Birgit Kappel.


Udstilling i Langes Magasin 2017: Tove Nielsen; Kirsten Brandt i stribet jakke; Hanne Bertore mellem to gæster; Udstillerne ved trappen i Langes Magasin, siddende: Susanne Larsen, Karen Swensson, Kirsten Rynkjøb, Kirsten Dankelev, Inger From Jacobsen, Tove Nielsen og Kirsten Brandt – og stående: Birgith Bejder, Petronella Blokker og Hanne Bertore.

Kilder, link og litteratur

Foreningens hjemmeside.

Medlemmer gennem årene (opgjort 2017):

Sonja Andersen

Birgith Beider/Bejder

Hanne Bertore

Ena Birkebæk

Petronella Blokker

Kirsten Brandt

Kirsten Dankelev

Kirsten Rosendahl Hansen

Mogens Herdahl-Thorsing

Inger From Jakobsen

Ole Jensen

Bente Johansen

Preben Jonassen

Eva Walldo Knudsen

Susanne Larsen

Vivian Larsen

Ingelise Nellemose

Birgit Kappel Nielsen

Finn H. Nielsen

Tove Nielsen

Hans Jørgen Poulsen

Lotte (Høst) Ragab

Vita Ravn

Kirsten Rynkjøb

Karen Swensson

Inger Terp

Karen Thorup

Birte Thybing

Pia Tjagvad

Annelise Tjagvad

Mona Westh

Svend Westh

Martha Wickens

 

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse