Kunstnere

Værker

Steder

Diverse

Kulturhuset Elværket

Elværket

Frederikssunds kommunale elværk er fra 1914 og blev i 1994 renoveret og indrettet som kulturhus. Arkitektfirmaet Mangor & Nagel stod for ombygningen.

Kulturhuset Elværket drives med kommunal støtte, men ledes af en bestyrelse valgt blandt husets brugere – de cirka 130 foreninger og grupper som er medlem af Elværksforeningen.

Huset er meget benyttet til møder, teater, musik, underholdning, undervisning og meget andet. I 2012 blev der i huset afholdt 1084 arrangementer med i alt 31.894 deltagere eller i snit cirka 150 om dagen. Marts toppede med 151 arrangementer og 4615 deltagere.

Kulturhuset Elværket huser også skiftende kunstudstillinger i foyer og café. Se liste over udstillede siden 2000 på Elværkets hjemmeside. Af permanent kunst på matriklen finder man på forpladsen Jens Galschiøts skulptur Min indre svinehund og på kontoret et værk af den lokale kunstnerkvartet Sten og Papir.

Adresse: Ved Kirken 6

Kilder, link og litteratur

Kulturhuset Elværkets hjemmeside.

Ombygningen er beskrevet i Frederikssundarkitekten-Boerge-Nagel-og-hans-huse

Husets 100års og Kulturhusets 20års jubilæum blev markeret i 2014 blandt andet med udgivelsen af Elværks-krøniken 1914-2014 – Fra elektricitetsværk til kulturhus på 100 år med bidrag af tidligere borgmester og lokalhistoriker Knud B. Christoffersen, leder af lokalhistorisk arkiv Anne-Marie Jørgensen, daglig leder af Elværket, kulturpedel Eskild Marcussen og byrådspolitiker og formand for Elværksforeningen Kenneth Jensen. Link til Elværkskrøniken (pdf): elvarkskroniken

Kunstnere

Værker

Steder

Diverse